Aydın’da CHP’ye Karşı AK Parti-MHP İttifakı

Aydın’da CHP’ye Karşı AK Parti-MHP İttifakı

MHP’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde aday göstereceği isimler ile verecekleri önergeler belli oldu. MHP’nin aday listesi AK Parti-MHP ittifakının ilk işaretini verirken, ittifakın mimarlarının Mehmet Erdem ile Ali Uzunırmak olduğu öne sürülüyor

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Yasa gereği mazbata alımından 5 gün sonra kendiliğinden toplanması gereken Büyükşehir Meclisi toplantı yeter sayısına ulaşılmaması nedeniyle Çarşamba günü saat 14.00’a ertelenen Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında MHP meclis grubunun verecekleri önergeler ile grup sözcüsü, meclis 2. başkan vekili, katip üyeler, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarına aday gösterilecek isimler belli oldu.

AK PARTİ-MHP İTTİFAKININ İLK İŞARETİ

MHP meclis 2. başkan vekilliğine Ziya Aksüt’ü aday göstermeye hazırlanırken, 1. başkan vekilliği için aday göstermeyerek, 1. başkan vekilliğini AK Parti’ye bırakacak. Bu gelişme AK Parti ile MHP Efeler Belediye Meclisi’nde gerçekleşen CHP’ye karşı AK Parti-MHP ittifakının büyükşehirde de sürdürüleceğinin ilk işaretini veriyor.

ERDEM VE UZUNIRMAK EL SIKIŞTI

Siyasi kulislerde AK Parti-MHP ittifakının mimarlarının AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile MHP Aydın Milletvekilli Ali Uzunırmak olduğu ve ikilinin Ankara’da bir araya gelerek anlaştıkları öne sürülüyor.

MHP'NİN ADAYLARI BELLİ OLDU

MHP Büyükşehir meclis grubu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı Grup sözcülüğüne getirmeye hazırlanırken, meclis 2. başkan vekilliğine Ziya Aksüt’ü, Katip üyeliklere Hasan Nergiz ve Salih Yardımcı’yı, Himmet Çondur ve Tuğrul Ozan’ı encümen üyeliklerine aday göstermeye hazırlanıyor.

İŞTE KOMİSYON ADAYLARI

MHP grubu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Gürdal Yüzügüler ve Şevki Can’ı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na A. Vahit Aysan ve Mustafa Bakırcı’yı, Ulaştırma Komisyonu’na Nedim Güraydın ve Musamettin Ayaz’ı, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Hasan Nargiz ve Yusuf Gezici’yi, Gençlik, Spor, Eğitim ve Kültür Komisyonu’na Metin Sakalar ve Mustafa Dönger’i, Hukuk Komisyonu’na Ziya Aksüt ve Mustafa Başçı’yı, Tarım Komisyonu’na Tuğrul Ozan ve Himmet Çondur’u, Sanayi ve Enerji Komisyonu’na Nedim Güraydın ve Yusuf Gezici’yi, Turizm Komisyonu’na Salih Yarmacı’yı aday gösterecek.

VERECEKLERİ ÖNERGELER BELLİ OLDU

MHP gurubunun mecliste verecekleri önergeler de belli oldu. 4 adet önerge vermeye hazırlanan MHP meclis grubu, Katip üyeliklerinin 4 adet olması ile ilgili önerge, komisyon üyeliklerinin 9 kişiden oluşması ile ilgili önerge, denetim komisyonu kurulması ile ilgili önerge, faaliyet raporunun 18 Nisan Cuma günü görüşülmesi ile ilgili önerge hazırladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum