Aydında Efelerin Tüfeklerine El Konuldu

Aydın'da Efelerin Tüfeklerine El Konuldu

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenen Pide Festivali'nde, Aydın'ın simgesi olan efelerin tüfeklerine el konulması gerginliğe yol açtı.

- Aydın'ın Yenipazar ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenen Pide Festivali'nde, Aydın'ın simgesi olan efelerin tüfeklerine el konulması gerginliğe yol açtı.

Bu yıl ilki düzenlenen Yenipazar Pide Festivali gergin başladı. Kortej yürüyüşü esnasında protokol üyelerin arkasında yürüyen Yenipazar Efeleri Yaşatma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi olan efeler de ellerindeki tüfeklerle ses fişeği atınca olanlar oldu. Kortej yürüyüşünün ardından etkinliklerin yapılacağı meydana gelen efelerin tüfeklerine polis memurları tarafından el konularak polis merkezine götürüldü. Dernek Başkanı Nedim Gürpınar, "Hiç tüfeksiz efe mi olur? Bizim kullandığımız ses fişeğidir. İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaştık, oyunlarımızı tüfeksiz oynamak zorunda kaldık. Tüfeksiz oynamak bizim için kıyafetsiz oynamaya eşdeğerdir" ifadelerini kullanarak tepkileri dile getirdi.

Çok sayıda Yenipazarlı vatandaş ta Gürpınar'a destek vererek, "Efelerin tüfeklerinin toplanması gereksiz bir davranış. Hepimiz Aydın'da yaşıyoruz ve biliyoruz ki Aydın efesi ile meşhur bir yer. Tüfeksiz efe olmaz, alınmasına gerek yoktu" şeklinde konuştular.

Festival tüfek gerginliğinin ardından, kaldığı yerden devam etti.

AYDIN'DA EFELERİN TÜFEKLERİNE EL KONULDU

AYDIN'DA EFELERİN TÜFEKLERİNE EL KONULDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.