Aydın’da Elektriksizlik Manzaraları

Aydın’da Elektriksizlik Manzaraları

Son yılların en uzun elektrik kesintisinin yaşandığı gün olarak tarihe geçen 31 Mart, ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da sıkıntılı bir gün oldu. Birçok sektörde işler durma noktasına gelirken, en...

Son yılların en uzun elektrik kesintisinin yaşandığı gün olarak tarihe geçen 31 Mart, ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da sıkıntılı bir gün oldu. Birçok sektörde işler durma noktasına gelirken, en ciddi sıkıntılardan biri de basın sektöründe yaşandı.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, kesintinin sadece Aydın’daki sanayi kuruluşlarında neden olduğu zararı 5 milyon TL olarak açıklarken, ev hanımından gazetecisine kadar herkes kesintiden dolayı ciddi sıkıntı yaşadı.

Elektrik kesintisi ile birlikte internette de yaşanan kesinti gazeteciler için çileye dönerken, bazı gazeteler gazetelerini çıkarabilmek için adeta iğne ile kuyu kazdı. Bir çok gazete bürosu elektrik ve internet olmaması nedeniyle bilgisayarlarını bürolardan toplayıp araçları ile şehrin değişik noktalarında internete ulaşıp sayfa hazırlamaya çalışması objektiflere bu şekilde yansıdı.

Öte yandan elektrik ve kesintisinin ne demek olduğunu bilmeyen, bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmeye alışmış çocuklara durumu anlatmak ebeveynleri için kolay olmadı. Aydınlı çocuklardan Emir Marangoz’un bilgisayar başına elektrik beklemesi de objektiflere bu şekilde yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.