Aydın’da Esnafa Mehterli Ahilik Ziyareti

Aydın’da Esnafa Mehterli Ahilik Ziyareti

Aydın’da düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinde, kutlama komitesi mehter takımı eşliğinde esnafları ziyaret etti.

- Aydın’da düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinde, kutlama komitesi mehter takımı eşliğinde esnafları ziyaret etti.

Aydın’da sabah saatlerinde protokol ziyaretleriyle başlayan Ahilik Haftası kutlamaları, Aydın Valiliği önünde düzenlenen resmi kutlama programıyla devam etti. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Arslan, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, AYTO Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel, Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden. AYESOB Başkan Yardımcıları Semih Özmeriç ve Süleyman Algün, kutlama komitesi üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ticaret İl Müdürlüğü, AYESOB, AYTO ve AYSO tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı okundu. Ahi Evran geleneğinin tarihi gelişimi hakkında bilgiler veren AYESOB Başkanı Salahittin Çetindoğan, “Temelleri Ahi Evran-ı Veli tarafından atılan ve Kırşehir’den yayılan Ahilik; Selçukludan bu yana sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda insanları yetiştiren aynı zamanda toplumu ekonomik yönden kalkındıran ve ahlaki esaslarıyla da sosyal yaşamı biçimlendiren kısacası toplumsal ilişkileri, çalışma yaşamının meziyetlerini esas alarak düzenleyen sosyo-ekonomik bir sistemdir. Mesleki dayanışma temeli üzerine kurulu, güzel ahlaka dayalı, üretimi standarda bağlayan ve ihtiyaca göre sınırlayan, sanatı geliştirmeyi ve nefis terbiyesini benimseyen, sevgi, saygı ve yardımlaşmayı öne çıkaran, insanı merkeze alan, devleti koruyup kollayan evrensel değerler bütünüdür. Ahilik prensiplerinden ve kültüründen bugün de alınması gereken ilhamlar vardır. Ahilik değerleri sadece ekonomik alanda değil sosyal hayatın dinamiklerine de esin kaynağı olmuştur. Böylece toplumu sadece ekonomik boyutta değil, gerek idari gerekse felsefi alanda geliştiren prensipler bütünü olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından Ahilik Haftası kutlama korteji öğrenci ve esnaf grubuyla birlikte Nazilli Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde valilik önünden başlayarak Aydın Ticaret Odası’nın güney yönündeki ‘Ahi Evran’ sokağında kadar yürüdü. Mehter takımı eşliğinde esnafların Ahilik Haftasını kutlayan kortejin yürüyüşü, Ahi Meydanı’nda sona erdi. Kutlama programı mehter takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle tamamlandı.

AYDIN’DA ESNAFA MEHTERLİ AHİLİK ZİYARETİ

AYDIN’DA ESNAFA MEHTERLİ AHİLİK ZİYARETİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.