Aydın’da Hac Ve Umre Ücretleri Tl Olarak Ödenmeye Başladı

Aydın’da Hac Ve Umre Ücretleri Tl Olarak Ödenmeye Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolar ve Euro’ların bozdurulması çağrısının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Hac ve Umre ücretlerini de Türk Lirası olarak tahsil edilmesi yönündeki kararı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolar ve Euro’ların bozdurulması çağrısının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Hac ve Umre ücretlerini de Türk Lirası olarak tahsil edilmesi yönündeki kararın ardından Aydın’da ücretler TL olarak ödenmeye başladı. Uygulamanın memnuniyet verici olduğunu belirten Aydın’dan umreye gidecek vatandaşlardan Ahmet Kabakçı, "Milli paramızın her alanda kullanılacak olması memnuniyet verici" dedi. Aydın’da yıllardır Hac ve Umre Organizasyonu yapan Ali Okuyucu, "Bu zamana kadar yabancı para ile tahsilat yapmayı içimize sindiremiyorduk. Bu uygulama bizleri sevindirdi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “TL çağrısı”nın ardından başlayan Hac ve Umre turlarında dolardan TL’ye geçiş dönemi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulanmaya başladı. Aydın’da Umre ve Hac turlarını TL üzerinden düzenlemeye başladıklarını ifade eden Kevser Turizm Sahibi Ali Okuyucu, “Daha önce Umre’ye giden gruplara "Suud hükümetin 540 dolarlık vergiyi kaldırması Umre’ye olan talebi arttırdı. Bunun yanında Diyanet’in açıklamasının ardından umre ve haç kayıtlarını Türk parası ile yapmaya başladık. Artık hac ve umre için de elinde Dolar ya da Euro bulunduranlar da Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyesini uyup paralarını TL’ye çevirsinler" diyerek 5 Aralık itibariyle uygulamaya geçen yeni sistem ile müracaatların da arttığını söyledi.

Aydın’da 42 yıldır hac ve umre organizesi yaptığını elinde pasaport çantası ile Ankara sokaklarında yaşadığı sıkıntıları unutmadığını belirten Ali Okuyucu, "Bakanların yardımı ile son güne kadar banka banka döviz senedi alacağız diye dolaşıyorduk. Vizelerin kapanacağı son gece Aydınlı bakanların yardımı ile yalvar yakar döviz çeki alıp hacı adaylarını götürüyorduk. Vatandaşa fiyat söylerken Dolar veya Euro şeklinde söylemek ağırıma gidiyordu. Çünkü her şeyi TL olarak hesap eden vatandaşımız son gün beklenmedik bir hesap açığı yaşayabiliyordu. Her şerde bir hayır olduğuna inanıyoruz. Bize göre de bu iş hayra vesile olacak. Milletimiz ve devletimiz için bu uygulama hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.