Aydın’da Halk Otobüsleri Hizmete Başlıyor!

Aydın’da Halk Otobüsleri Hizmete Başlıyor!

Aydın’ın sorunlarından olan ulaşım problemi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin halkın hizmetine sunduğu yeni halk otobüsleri ile çözüme kavuşuyor. 65 adet otobüs Aydın’a getirilerek halka tanıtıldı.

Aydın’ın sorunlarından olan ulaşım problemi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin halkın hizmetine sunduğu yeni halk otobüsleri ile çözüme kavuşuyor. 65 adet otobüs Aydın’a getirilerek halka tanıtıldı.

Şehir merkezinde gezdirilen araçlara halkın ilgisi yoğun oldu. Araç tanıtımına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, meclis üyeleri, belediye bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTE MARKA OLDUK”

Yaklaşık 13 milyon TL.’ye satın alınan 65 otobüsün tanıtım töreninde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir olduğunda ulaşım konusunda ciddi yatırım yapacağımızı söylemiştik. Şimdi sözümüzü yerine getiriyoruz. Satın aldığımız 65 otobüsü Pazartesi gününden itibaren halkımızın hizmetine sunuyoruz. Sosyal Belediyeciliğin tüm gereklerini uyguluyoruz. Halk Ekmek, Ege Et’ten sonra Halk Otobüsleri ile halkımıza kaliteli ve ucuz hizmet sunmak için çalışıyoruz. Biz sosyal belediyeyiz. Aydın’ın sosyal belediyecilikte marka olduğuna inanıyorum” dedi.

“OTOBÜSLER DEVLET MALZEME OFİSİ’NDEN SATIN ALINDI”

Otobüsler Aydınlıların parasıyla, belediyenin öz kaynaklarından karşılanarak Devlet Malzeme Ofisi’nden satın aldıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Pazartesi günü devreye girecek olan halk otobüslerimiz halkımıza en iyi hizmeti sunacaktır. Aydın halkı her şeyin en iyisine layıktır. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için bir bütün olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz’’ diye konuştu.

4 BAYAN SÜRCÜ HİZMET VERECEK

Halk otobüslerinde şoförlük yapacak 4 bayan şoförü yanına çağıran Özlem Çerçioğlu, otobüslerde çalışan bayan sayının önümüzdeki günlerde yükseleceğini ifade etti. Yapılan dualarla kontak çeviren otobüslerin birine binen Özlem Çerçioğlu, direksiyon başında fotoğraf çektirdi. Gazetecilerle birlikte bayan şoförün kullandığı otobüs ile şehir turu yapan Çerçioğlu, Pazartesi gününden itibaren 6 hafta boyunca ücretsiz deneme seferleri yapacağını açıkladı.

“TOPUKLU EFE, EFELİĞİNİ GÖSTERDİ”

Başkan Çerçioğlu’nun ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Aydın’ın Topuklu Efesi bugün efeliğini göstererek büyük bir projeye daha imza attı. ‘Neden Topuklu Efe diyorum’ çünkü Özlem Çerçioğlu’nu tüm Türkiye ‘Topuklu Efe’ diye tanıyor” dedi. Tezcan şunları kaydetti: “Bizim kültürümüzde efeler halkın ihtiyaçlarına göre efelik yapar. Halkın ızdıraplarına merhem olar, en sahipsiz olduğu zamanda halkına sahip çıkar. Aydın’ın Topuklu Efe’si de göreve geldiği günden beri halka dokunan, halka ulaşan, halkın sorunlarını kendi sorunuymuş gibi hareket ederek hizmetlerine devam ediyor. ‘Ucuz ekmek satıyor’ diye müfettiş göndermelerine rağmen hizmetlerine devam ediyor. Baskılara aldırmadan şimdi de halka kaliteli ve ucuz ulaşım hizmeti verecek. Bu müfettişleri gönderenler duysunlar. Bizim bir tek müfettişimiz vardır o da Aydın halkıdır. İşte o en büyük müfettiş 7 Haziran’da hakiki teftişi yapacak.”

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU DİREKSİYONA GEÇTİ

Yapılan konuşmaların ardından yapılan dua ile, 65 otobüsün tanıtımı gerçekleştirildi. Başkan Çerçioğlu, milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ve basın mensupları ile birlikte, Sevil Tavus isimli kadın sürücünün kullandığı otobüsle şehir turu attı. Direksiyona geçen Başkan Çerçioğlu, bayan  ilk etapta Nazilli-Kuşadası arası ücretsiz olarak hizmete başlayacak olan otobüslerin halkın isteklerine göre tüm ilçelere hizmet vereceğini söyledi.

ENGELLİ VE YAŞLILARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

İnternet ağı, kamera gibi tüm gibi teknolojik donanıma sahip olan otobüslerle ulaşım engelliler ile 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olacak.

aydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-001.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-002.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-003.JPG

aydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-004.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-005.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-006.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-007.JPG

aydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-008.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-009.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-010.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-011.JPG

aydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-012.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-013.JPGaydin’da-halk-otobusleri-hizmete-basliyor!-014.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum