Aydın’da hedef 12 ay turizm

Aydın’da hedef 12 ay turizm

Turizm Haftası çerçevesinde 800 yıllık anıt çınarın bulunduğu Aydın’ın Germencik ilçesi Selatin Mahallesine gezi düzenlendi. Etkinlikte konuşan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Aydın’da turizmin 12 aya yayılmasını amaçladıklarını söyledi.

Yıllardır dünya genelinde hakim olan deniz-güneş-kum üçgenine dayalı tatiller, yerini değişen tatil anlayışına paralel olarak, yeni turizm türlerine bırakmış durumda olması Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz’ı harekete geçirdi. Aydın’ın gerek doğal güzellikleri, gerekse geçmişten gelen zengin bir kültüre sahip olması ile alternatif turizmin geliştirilebileceği ideal kent olmasını değerlendiren Yılmaz, turizmin tüm yıla yayılması için alternatif turizm türleriyle doğa sporlarıyla ilgilenen turistleri Aydın’a çekmek istiyor.

HOŞ BİR ZAMAN GEÇİRDİLER

Bu bağlamda Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tarihe tanıklık eden ve Aydın’ın sembolleri arasında yer alan 800 yıllık anıt çınarın bulunduğu Aydın’ın Germencik ilçesi Selatin Mahallesine gezi düzenledi. Selatin Mahallesi Muhtarı Fikret Kacar’ın hazır bulunduğu geziye Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Aydın Gençlik Merkezi ve Murat - Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Geziye katılan öğrenciler hoş bir zaman geçirdi.

HEDEF 12 AY TURİZM

42. Turizm Haftası etkinliklerini 800 yıllık tarihe şahitlik yapan çınarın bulunduğu Selatin Mahallesinde gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “Çınar Osmanlı kültüründe bir yerde uzun süre kalmanın ve oraya kök salmanın adı. İşte burada 800 yılı aşmış olan bu çınarın altında bu güzelliği yaşıyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, Aydın’da 4-5 ay değil, 12 ay turizm yapmak istiyoruz. İlimiz turizm yönüyle zengin bir bölgemiz. Kuşadası ve Didim gibi yaz aylarının gözde turistik merkezlerinin yanı sıra antik kentler, tarih, kültür ve kırsal turizm gibi faaliyetlerini arttırarak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

TURİSTLERİN SELATİN’E ZİYARETİ SAĞLANMALI

800 yıllık anıt ağacın tanıtılmasında bu tür etkinliklerin katkı sağlayacağını kaydeden Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, “Selatin, Şirince’ye çok yakın bir mahallemiz, burada yeni bir yol çalışması yapıldı. Bu yolun yapılmasında büyük emeği olan eski Aydın, şimdiki İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a teşekkür ediyorum. Bu yolla beraber Şirince’ye gelen turistlerin Selatin’e de ziyaretleri sağlanırsa mahallenin kalkınmasına katkı sağlayacak” diye konuştu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Gövde çapının yaklaşık 9, yüksekliğinin 18, gölge çapının ise 35 metre olan tarihi çınar ağacının bulunduğu Selatin Mahallesi Muhtarı Fikret Kacar, misafirlere yöre sakinlerinin geçim kaynağı incir ve zeytinin yanı sıra gözleme - ayran ikramında bulundu. Kacar, etkinliği düzenleyen yetkililere teşekkür etti.

aydin’da-hedef-12-ay-turizm.JPGaydin’da-hedef-12-ay-turizm-001.JPGaydin’da-hedef-12-ay-turizm-003.JPG

aydin’da-hedef-12-ay-turizm-004.JPGaydin’da-hedef-12-ay-turizm-005.JPGaydin’da-hedef-12-ay-turizm-006.JPGaydin’da-hedef-12-ay-turizm-007.JPG

aydin’da-hedef-12-ay-turizm-008.JPGaydin’da-hedef-12-ay-turizm-009.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.