Aydın’da İkinci Grup Kontrol Görevlisi Eğitimi Tamamlandı

Aydın’da İkinci Grup Kontrol Görevlisi Eğitimi Tamamlandı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ’İkinci Grup Gıda Kontrol Görevlisi’ eğitimleri tamamlandı.Sağlıklı, güvenilir gıda arzının sağlamak ve halk sağlığının korunm...

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ’İkinci Grup Gıda Kontrol Görevlisi’ eğitimleri tamamlandı.

Sağlıklı, güvenilir gıda arzının sağlamak ve halk sağlığının korunması için başlatılan ‘Gıda Kontrol Görevlisi’ eğitimlerinde ikinci gurup eğitimleri tamamlandı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, yaptığı açıklamada; ”Gıda ve yem kontrolünde görev alacak personelin sayısının artırılması ve denetim ekibinin güçlendirilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüzde kontrol görevlisi kursu düzenleme ihtiyacı duyulmuştur.Bu nedenle 01-05 Ağustos 2016 ve 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz incir toplantı salonunda iki kere ‘Kontrol Görevlisi Kursu’ düzenlenmiştir. Birinci ve ikinci grup kontrol görevlisi eğitimlerinde katılımcılara İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesinde görevli personelimiz tarafından 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, ilgili yönetmelikler tebliğler, prosedürler, diğer ilgili mevzuat düzenlemeleri, temel HACCP ve ön gereksinimler, temel HACCP prensipleri ve tetkiki, GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi) ve numune alma konularında bilgi verilmiştir. İkinci grup kontrol görevlisi kursuna katılan veteriner hekim, gıda mühendisi ve ziraat mühendisi unvanına sahip 33 personelimize kurs bitiminde Kontrol Görevlisi Kursu Katılım Belgeleri İl Müdürümüz tarafından verilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.