Aydın’da ‘İntihar çalışma grubu’ kuruldu

Aydın’da ‘İntihar çalışma grubu’ kuruldu

Aydın’da son günlerde artan intihar olayları ilin en çok konuşulan meseleleri arasında yer alırken Efeler Belediyesi,intihar olaylarının önüne geçilmesi için ’intihar çalışma grubu’ oluşturdu. Efeler...

Aydın’da son günlerde artan intihar olayları ilin en çok konuşulan meseleleri arasında yer alırken Efeler Belediyesi,intihar olaylarının önüne geçilmesi için ’intihar çalışma grubu’ oluşturdu. Efeler Belediyesi öncülüğündeki bu çalışma ilk etapta 3 ay sürecek.

ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kayhan Delibaş, ADÜ Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Özlem Erel, Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, Psikiyatri Uzmanı Dr. Betül Arayıcı ve Efeler Belediyesi Sağlık Müdürü Eralp Atay’ın öncülüğündeki çalışma grubu intihar olaylarını masaya yatırıp eğilimli kişilerle de görüşecek. Heyet çalışmalarını tamamladıktan sonra oluşan raporu ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşarak bu kötü eğilim önlenmeye çalışılacak.

"Böyle bir çalışma grubu oluşturmak aslında üzüntü verici"

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, böyle bir çalışma grubu oluşturmanın aslında üzüntü verici bir durum olduğunu belirterek, "Ne yazık ki ilimizde son günlerde intihar olayları ciddi derecede artış gösterdi. Bu durumun önlenmesi için öncelikle bilimsel olarak masaya yatırılıp tartışılması gerekiyor. Bu kapsamda oluşturduğumuz çalışma grubundaki heyet tek tek bu tür girişimde bulunan kişilerle de görüşmeye çalışacak. Çalışma sonucu uzman ekiplerce bir rapor oluşturulacak. Bu rapor doğrultusunda herkes üzerine düşeni yerine getirirse bu üzücü olayların önününe geçmiş oluruz" dedi.

İntiharların önlenmesi için bu çalışma grubunun rapor hazırlayarak ilgili kurum ve kuruluşlara göndereceğini kaydeden Başkan Karagözlü, “Maalesef ilimiz Aydın’da intiharlarda ciddi bir artış oldu. Özellikle son birkaç hafta içerisinde yaşanan intiharlar herkesin dikkatini çekmiş durumda. Çalışma grubu olarak önce intiharların nedenini araştıracağız. İntihar eden ya da intihar girişiminde bulunan kişiler bazen ekonomik, bazen işsizlik bazen sevdiğine kavuşamama ya da şiddetli geçimsizlik nedeniyle bu eylemi gerçekleştirebiliyor. Biz bu konularda detaylı olarak çalışıp hazırlayacağımız raporu tüm ilgililerle paylaşacağız” dedi.

"Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak"

Efeler Belediyesi Sağlık Müdürü Eralp Atay, günümüzde yaşanan intihar olaylarını yakın geçmiş yıllarla kıyaslayarak Aydın’ın 2014 yılında yaşanan intihar olayları ile gündeme geldiğini söyledi. Bu çalışma grubu ile toplumun önemli bir sorunu haline gelen sıkıntının çözümüne ışık tutmaya çalışacaklarını kaydeden Eralp Atay, çalışma grubunda yer alan meslektaşlarına da teşekkür etti. Atay, çalışmaları 3 ayda tamamlayarak hazırlayacakları raporu tüm ilgililerle paylaşıp bu sorunun önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.