Aydın’da İşte Su Zammı Gerçeği

Aydın’da İşte Su Zammı Gerçeği

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’da oturan vatandaşların neden yüksek su faturası ödemek zorunda kaldıklarını açıkladı. Başkan Özlem Çerçioğlu’na seslenerek, “reklamın için para harcayacağına, suyu pahalıya satma” çağrısında bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı tarifesine göre, Bozdoğan’da bulunan mardan suyunun metreküpünü 2 lira 50 kuruşa satan ASKİ, vatandaşa klorlu musluk suyunu 6 lira 50 kuruş gibi yüksek bedelle satıyor. Böylece Aydın’da oturan vatandaşlar suyu en ucuza tüketmeleri gerekirken Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, suya yüksek fiyata neden sattıkları konusunda inandırıcı bir açıklama yapmazken, nedenini AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem açıkladı. Erdem, “Belediye Başkanımızın selamı var” reklam'ın faturası suya!” yansıyor dedi.

Yüksek su zammına Çerçioğlu’nun reklamı için harcanan yüksek ödemelerin neden olduğunu savunan Erdem ,“Türkiye'de kendi reklamını en fazla yapan ve buna para harcayan Belediye Başkanı olacağına vatandaşa bu kadar pahalı su satmasın lütfen!” diyerek Özlem Çeçioğlu’na çağrıda bulundu.

Milletvekili Erdem, Başkan Çerçioğlu’nun reklam için neler yaptığını şu sözlerle açıkladı:

-Ulusal ve yerel basında, ulusal TV kanallarında reklam haberler…

-Araştırma şirketlerinin yönlendirme ve araştırma için yaptığı anketler, "Birinci" çıkmak için anket firmalarına ödemeler…

-Önemli gün ve haftaların kutlaması için afiş, pankart ve ışıklı tabelalar… (Her mahalleye, her caddeye, her kavşağa baktığınızda her yerde Başkan'ın resmi) 

-300 Belediye Personeli ve 150 tane arabayla evlerin kapısının çalınması ve “Başkan'ın selamı var” mesajının verilmesi... 300 kişinin maaşı,150 arabanın yakıtı)

Tüm bunların yıllık maliyeti nereden karşılanacak?
Elbette su faturalarından...
Aydın'da su faturaları neden bu kadar yükseldi anladınız mı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum