Aydın'da kafaları karıştıran bu para trafiği konuşuluyor!

Aydın'da kafaları karıştıran bu para trafiği konuşuluyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla SAMPAŞ firmasına yapılan 2 milyon 800 bin TL. ödemenin ardından ilgili firmanın Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan’a 1 milyon TL. ödeme yapması kafaları karıştırdı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı, FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu belirtilen Erkan Karaaslan ile Aydın Büyükşehir Belediyesinde görev alan üst düzey bürokratlar arasındaki para trafiği ile Çerçioğlu’nun yakın dostu Aydın eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile CHP’li Sarıyer Belediyesine ait SARBEL şirketi arasındaki para trafiğinin MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı) raporu ile belgelenmesinin ardından SAMPAŞ ile Erkan Karaarslan arasındaki para trafiği de belgelendi.

Aydın’ın büyükşehir olmasının ardından ‘Aydın Belediyesi Su İdaresi’ Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başladı. Kurum ilk kurulduğunda yazılım ve donanım işlerini SAMPAŞ adında bir firma yürütüyordu. Daha sonra bu firma ile yolları ayıran ASKİ, LİTERA adındaki başka bir firma ile çalışmaya başladı.

Bu gelişme üzerine SAMPAŞ harekete geçti. Aydın ASKİ’de kendi yazılımlarının LİTERA isimli firma tarafından kopyalandığını, belediyenin herhangi bir alım yapmadan bu firmanın yazılımlarını kullandığını, bu firmanın kendi yazılımlarını kopyaladığını, bunu tespit ettiklerini, tutanağa bağlayıp suç duyurusunda bulunacaklarını ve alacaklarının ödenmesini talep etti.

ÖDEME KAFALARI KARIŞTIRDI

Bu gelişmenin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesinden SAMPAŞ’a 2015 yılı için 2 milyon 800 bin lirayı aşan ve hiçbir ihaleye tabi olmayan bir ödeme yapıldı. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile gerçekleşen ve bugünkü değerle 13 milyon tutarındaki bu ödemeden sonra SAMPAŞ’ın Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan’a 1 milyon TL. (bugünkü değerle 4 milyon 500 bin) ödeme yapması MASAK raporuna yansıdı.

KOMİSYON BEDELİ Mİ?

Bilindiği gibi yazarımız Cevdet Şahinoğlu SAMPAŞ’a ödenen bu parayı gündeme getirmiş, “3 milyon lira sus payı için mi ödendi?” sorusunu yöneltmişti. Başkan Çerçioğlu bu soruya cevap vermekten kaçınırken, SAMPAŞ’ın Erkan Karaarslan’a ödediği para kafaları karıştırdı. Bu para transferi “komisyon bedeli mi?” sorusunu gündeme getirdi.

YAZARIMIZ CEVDET ŞAHİNOĞLU’NUN YAZISI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

YAZARIMIZ SERVET TÖZ'ÜN "ÇERÇİOĞLU’NUN ÇILGINA DÖNDÜĞÜ AN VE GECİKEN ADALET" BAŞLIKLI YAZISI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum