Aydın’da Kalorifer Yakıcıları Düzenlenen Gecede Yılın Yorgunluğunu Attı

Aydın’da Kalorifer Yakıcıları Düzenlenen Gecede Yılın Yorgunluğunu Attı

Aydın’da faaliyet gösteren Özcan Madencilik Firması ve Safkar Kömür Bölge Bayii, kış sezonunun sona ermesi ve baharın gelmesi nedeniyle ‘Kapıcı ve Kalorifer Yakıcıları’ için gece düzenledi. Oldukça re...

Aydın’da faaliyet gösteren Özcan Madencilik Firması ve Safkar Kömür Bölge Bayii, kış sezonunun sona ermesi ve baharın gelmesi nedeniyle ‘Kapıcı ve Kalorifer Yakıcıları’ için gece düzenledi. Oldukça renkli geçen gecede kapıcılar ve kalorifer yakıcıları soğuk geçen bir kışın sonunda hem eğlendi hem de bilgilendi.

Aslında kapıcılık mesleğinin diğer adıyla da kalorifer yakıcılığının asırlara dayanan geçmişi olduğunu ve kapıcılığın en güvenilir kişilere verilen bir iş olduğunu hatırlatan Özcan Madencilik Genel Müdürü Mukadder Karakahyaoğlu bu işi yapanların da gerek sosyal hakları gerekse mesleki bilgilerini artırmak amacıyla eğitim faaliyetleri düzenlediklerini söyledi. Anadolu’da ilk örnekleri 1685 yılında inşasına başlanan ve 1784 yılında tamamlanan 7 bin 600 metrekarelik Ağrı’daki İshak Paşa Sarayı’nda rastlanan ısıtma sisteminin gelişmiş halinin bugün kalorifer olarak yaşam mahallerinde yaygın olarak kullanıldığını hatırlatan Karakahyaoğlu, kapıcı ve kalorifercilerin önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek bu mesleklerde de eğitim ve örgütlenmenin önemine değindi.

Firma olarak halkın sağlıklı ve ekonomik ısınmasının yanında hem kalorifer yakıcılarının hem de çevrenin sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Genel Müdür Mukadder Karakahyaoğlu, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, “Hepimiz bir kış boyunca evimizde ya da işimizde dışarıdaki dondurucu soğuğa rağmen içeride sıcacık ortamlarda yaşamımızı sürdürüyoruz. Bize bu rahatlığı sağlayan aslında kaloriferlerimizi yakan kapıcılarımız ya da kalorifercilerimizdir. Biz Özcan Madencilik Firması olarak ısınırken sağlıklı ve ekonomik ısınmayı bunun yanında çevre sağlığını da çok önemsiyoruz. Bunun için de bizleri, kışın soğuk yüzünü göstermeyen kalorifer yakıcıları ve kapıcılarımızla her kış mevsiminin sonunda geleneksel hale gelen gecemizi düzenledik. Sağlıklı ve ekonomik ısınmada kömür kalitesi kadar bilinçli kalorifer yakımı da çok önemlidir” diyerek bir yandan dünyanın en kaliteli ürünlerinden Safkar Kömür ile sağlıklı ve ekonomik ısınma garantisi verirken, diğer yandan kalorifer yakıcılarının sağlığını ve çevreyi korumaya özen gösterdiklerini söyledi.

“KAPICILIK DEYİP GEÇMEYİN”

Kapıcılık mesleğinin de önemli bir meslek olduğu ve kapıcıların da her iş kolunda olduğu gibi önemli sosyal haklarının bulunduğu belirtilen gecede İş Güvenliği uzmanlarınca, kalorifer yakıcılarına yakım teknikleri, kazan temizleme esansında alınacak önlemler, maske kullanımı ve koruyucu kıyafet kullanımı gibi teknik bilgiler aktarıldı. Kalorifer yakıcıları ve kapıcıları gecenin sonunda Yerel Sanatçı İlkem’in seslendirdiği eserlerle eğlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.