Aydın’da Konservatuar Görkemli Bir Şekilde Açıldı

Aydın’da Konservatuar Görkemli Bir Şekilde Açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, öğrenci ve velilerin katılımıyla görkemli bir şekilde yapıldı.

AYDIN 24 HABER

Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, öğrenci ve velilerin katılımıyla görkemli bir şekilde yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan açılışa Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Vural Şahbenderoğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri, Kadın Kolları Saadet Kavasgil, Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, öğrenciler, eğitmenler, veliler ve sanatseverler katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehteran Takımının gösterisinin ardından, açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yıllardır Aydın’da konservatuar olması gerektiği konusunda sanatseverlerden öneri aldıklarını ve belediye olarak iki yıldan beri hazırlık yaptıklarını söyledi.  Çerçioğlu, “Bugüne kadar Aydın’da birçok yatırıma imza attık. Ama beni en çok heyecanlandıran projelerden biri konservatuar projesi oldu. Neden Aydın’da geleceğin sanatçıları yetişmesin. Neden daha fazla Fazıl Say’lar Aydın’da yetişmesin” dedi.

Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Kılıç Kalkan ve Halk Dansları ekibinin gösterileri seyircilerden büyük alkış aldı. Gösterinin ardından Başkan Çerçioğlu sanatseverlerle birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın açılışını yaptı. 550 öğrencinin müracaat ettiği ve 160 öğrencinin eğitim alacağı konservatuarı gezen Çerçioğlu ve beraberindekiler Ece Başak Özdağ ile Eray Bingör’ün valsını izledi. 

Gösterinin sonunda Başkan Çerçioğlu’nun, Eray Bingör ile ‘Hatırla Sevgili’ müziği eşliğinde yaptığı vals İzleyenlerden tam not aldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan konservatuvar, bünyesindeki Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları ve Işık Ses Teknolojileri Bölümleri ile eğitim öğretime başladı.

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-001.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-002.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-003.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-004.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-005.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-006.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-007.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-008.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-009.JPG

aydin’da-konservatuar-gorkemli-bir-sekilde-acildi-010.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.