Aydın’da Köy Enstitüsü Müzeye Dönüşüyor

Aydın’da Köy Enstitüsü Müzeye Dönüşüyor

Aydın’ın Germencik ilçesindeki Ortaklar Fen Lisesi bahçesinde bulunan ve Köy Enstitüsü döneminden kalma, atıl olarak bekleyen dört adet müstakil lojman restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek....

Aydın’ın Germencik ilçesindeki Ortaklar Fen Lisesi bahçesinde bulunan ve Köy Enstitüsü döneminden kalma, atıl olarak bekleyen dört adet müstakil lojman restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Aydın Valiliği ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Alternatif Turizm Programı için açılan hibe projesine başvuruları kabul edildi. Başvuru süresi 8 Mayıs 2015 tarihinde sona eren 2015 Yılı Teklif Çağrısına, Aydın, Denizli ve Muğla illerinden 114 proje teklifi sunulmuş, değerlendirmede 22 adet proje uygun bulundu.

770 milyon 639 bin 66 lira bütçe ile 22 başarılı proje arasında kabul gören “Ortaklar Eğitim Tarihi Müzesi” projesi, hibe desteği kazanan projelerden biri oldu. Bu projeyle, Ortaklar Fen Lisesi’ bahçesinde Köy Enstitüsü zamanından kalan, eskiden lojman olarak kullanılan fakat şimdilerde atıl olarak bekleyen dört adet müstakil bina restore edilerek, Ortaklar Eğitim Tarihi Müzesi’ne dönüştürülecek.

Eğitim Enstitüsü dönemi ile eğitim öğretim hayatına başlayan, ardından Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi’ne dönüşen, güçlü bir kurum kültürüne sahip Ortaklar Fen Lisesi yetmiş yıldan fazla mazisi olan eğitim öğretim materyallerini gün yüzüne çıkaracak. Örneğine ender rastlanan ve ülkemize kazandırılacak olan Eğitim Tarihi Müzesi tüm vatandaşların tarih içinde eğitim materyallerindeki değişime tanıklık etmelerini ve geçmişe tatlı bir yolculuk yapmalarını sağlayacak.

Turizm bölgesinde yer alan Eğitim Müzesi’nin tarih meraklıları ve kültür turizmini seven yerli ve yabancı turistler sayesinde ilgi odağı olması bekleniyor. Projenin 24 ayda tamamlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.