Aydın’da kültür ve sanata katkı sağlayanlar ödüllendirildi

Aydın’da kültür ve sanata katkı sağlayanlar ödüllendirildi

Aydın tarih, kültür ve sanatına katkı sağlayanlar ödüllendirildi. Aralarında 4 Aydın 24 yazarının da bulunduğu 80 kişiye Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

Aydın Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm Aydın İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür ve sanat ödülleri törenle sahiplerini buldu. Efeler ilçesi Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kültür ve Turizm Aydın İl Müdürü Murat Yılmaz, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın tarih, kültür ve sanatına katkı sağlayan isimler ile vatandaşlar katıldı. Törende tarih, kültür ve sanata katkı sağlayan Aydın 24 yazarları Ömer Eru, Necdet Bayraktaroğu, Ünver Pazarlı ve Orhan Erdem, Türkiye’nin ilk görme engelli fotoğraf sanatçısı olan Civan İlci, bedensel engelli Mustafa Erol ile birlikte 80 kişi ‘Teşekkür Belgesi’ne layık görüldü.

“ŞİİRLERİ, YAZILI ROMANI, HİKÂYESİ OLAN BİR MİLLETİ ESİR EDEMEZSİNİZ”

“Güzel Aydın’ımızın aydınları, yazarları, şairleri velhasıl Aydın’ın güzel insanları” diyerek sözlerine başlayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger; “Milletleri millet yapan unsurlar vardır, dil bunlardan en önemlisidir. Kültür, edebiyat, şiir bunlar varsa bir milletin tarihinde o millet tarih sahnesinde var olmaya devam eder. Hani diyorlar ya ‘türküleri olan bir milleti yok edemezsiniz’ şiirleri, yazılı romanı, hikâyesi olan bir milleti esir edemezsiniz. Maddi değerler inşa edilebilir ama o ülkenin insanlarını şuur vermemişseniz o ülke tarih sahnesinden silinir gider. İnşallah tarih, kültür ve sanata katkı sağlayanların sayesinde Aydın tarihte hak ettiği yeri alacak. Bunu hep birlikte başaracak ve şehrimizi güzel bir istikbale hep birlikte taşıyacağız” dedi.

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR’

Aydın tarih, kültür ve sanatına katkı sağlayanların ödüllendirilmesiyle ilgili teklifin geldiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettiğini belirten Vali Köşger, “Marifet iltifata tabidir’ diyerek ödüllendirmek devleti yönetenlerin boynunun borcudur” sözleriyle kültür ve sanata destek verenlere destek verdi.

GÖRME ENGELLİ FOTOĞRAF SANATÇISI

“Herkes Beni Engelli Sanıyo” adını verdiği kitabıyla bedensel engelli Mustafa Erol ile Türkiye’nin ilk görme engelli fotoğraf sanatçısı olan Civan İlci törene damga vurdu. Ulusal ve uluslararası basın ve medya organlarında röportajları ve fotoğrafları yayınlanan ve engellilerle ilgili ulusal ve uluslararası birçok kongreye katılan Civan İlci’nin konuşmasındaki ‘içimizdeki ışık’ mesajı Vali Köşger başta olmak üzere salondakilerin duygulanmalarına neden oldu.

AYDIN 24 YAZARLARINA ÖDÜL

Vatan Uğruna (Tiyatro oyunu), Akşemseddin (tiyatro oyunu), Köroğlu (tiyatro oyunu), Balkon Işıkları (Roman), Önce Sevgi (şiir) ve İçimden Gelen Bir Ses Diyor ki (şiir) adlı 6 eseri nedeniyle Ömer Eru’ya, Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar ve Tarihimizi Aydınlatan Belgeler adını verdiği iki eseri nedeniyle Necdet Bayraktaroğlu’na, Gittiğin Zaman adını verdiği şiir kitabı nedeniyle Ünver Pazarlı’ya ve Aydın’ın tarihi, kültürel değerleri ile alakalı yazıları; Aydınca ve Aydın’da İz Bırakanlar adını verdiği iki çalışması nedeniyle Orhan Erdem ile birlikte değişik alanlarda kültür ve sanata katkı sağlayan 80 kişiye Vali Köşger tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

aydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi.JPG004-012.jpg

aydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-001.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-002.JPG027-013.jpg

aydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-003.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-004.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-005.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-006.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-007.JPG

aydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-008.JPG

aydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-012.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-013.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-014.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-015.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-016.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-017.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-018.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-019.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-020.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-021.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-022.JPGaydin’da-kultur-ve-sanata-katki-saglayanlar-odullendirildi-023.JPG

022-006.jpg031-008.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.