Aydın’da Mal Paylaşımı Yargıya Taşınıyor

Aydın’da Mal Paylaşımı Yargıya Taşınıyor

30 Mart yerel seçimleri ile birlikte büyükşehir olan Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımı yargıya taşınıyor.

- 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte büyükşehir olan Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımı yargıya taşınıyor. Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Efeler Belediye başkanı Mesut Özakcan, haksızlık yapıldığını iddia ettikleri mal paylaşımı konusunda yargıya başvuracaklarını belirttiler. Paylaşımın Aydın ile aynı zamanda Büyükşehir olan Aydın’da farklı Denizli ve Manisa’da farklı uygulandığını iddia eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bürokratların konu üzerinde çalıştıklarını ve yasal süre olan 60 gün içinde yargıya başvuracaklarını söyledi.

Aydın İl Özel İdaresi’nde çalışan personelin yaklaşık yüzde 95’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini aynı kurumun mal varlığının ise sadece yüzde 2’sinin belediyeye devredildiğini belirten Özlem Çerçioğlu, “Altınkum Plajı bakanlığa verilmiş. Türkiye’de çok iyi bilinene ve binlerce kişinin geldiği bir plaj yani bu fıkra gibi bir şey. Gelip Bakanlık mı burada hizmet verecek? İl özel idaresinin kullandığı binaların hepsi farklı kurumlara verildi. Bize 110-120 metrekarelik bir takım sıyrık parseller veya yeşil alanlar verildi. Ve iş makineleri görevimiz olduğu için verildi. Ama onların park ettiği alanlar bize verilmedi. Onlar sokakta durmuyor bir noktada park yerinde duruyor. Aydın halkının daha kaliteli bir hizmet alması istenmediği için mi bu yola başvuruldu? Merak ettim Denizli Belediyesi’ne baktım. Denizli’de Aydın’ın tam tersi bir uygulama yapılmış” dedi.

ozlem-cercioglu-009.jpg“PAYLAŞIM KOMİSYONUNDA İLK 2 TOPLANTIDAN SONRA BENİ İSTEMEDİLER”

Açıklamasında Aydın Beleidyesi’ne haksızlık yapıldığına iddia eden ve bu konuda hukuki süreçte haklarını arayacaklarını belirten Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın kendisine ziyareti sırasında yaptığı açıklamada “Ben mal paylaşım komisyonunun iki toplantısına katıldım. Daha sonra yazı gönderip beni komisyonda istemediklerini belirttiler. Bizim dışımızdaki tüm büyük şehirler bu komisyonlardaki mal paylaşım komisyonunda bulundular. Aydın halkının haklarını savunduğum için beni komisyonda istemediler. Bunun üzerine biz de idare mahkemesine başvurup gerekli yasal süreci başlattık” dedi.

Şu anda Efeler Belediyesi’nin fiziki şartları çok kötü olan eski Aydın Belediyesi’nin bulunduğu Esko’da Şehir merkezinin yanı sıra 56 köy ve 5 beldeye hizmet götürmeye çalışacağını belirten Çerçioğlu, “İl Özel İdaresi’nin birçok binası olmasına rağmen şu an Efeler Belediyesi hizmet veremiyor. Efeler Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumu bir belediyesi değil mi? Aydın Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediyesi değil mi? Dün mazbatamızı aldık. 60 gün yasal süremiz var. Bürokratlarımız gerekli incelemeyi yapıyor. Mal paylaşımın her bir maddesi ile ilgili dava açacağız” diye konuştu.

Çerçioğlu açıklamasının devamında “Büyükşehir olarak 17 ilçeye hizmet götüreceğiz. Eğer bizim binamız olmazsa biz bu hizmetleri nasıl götüreceğiz. Örneğin İl Özel İdaresi’nin 17 ilçede mülkü var. Aydın halkının daha iyi hizmet alması düşünülseydi böyle bir uygulama gerçekleştirilmezdi. Aydın halkı düşünülmediği için insanın aklına ister istemez soru işaretleri geliyor” ifadelerine yer verdi.

metin-lutfi-baydar.jpg“PARTİ’NİN ADINA YAKIŞMIYOR”

Kendisinin de gelen şikayetler üzerine araştırma yaptığını Aydın İl özel İdaresi’nin mal paylaşımında Aydın Belediyesi’ne haksızlık yapıldığını iddia eden CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, “Denizli’de taşınmazların hemen hemen hepsi büyükşehire devredilmiş. Aydın’da tem tersi. Buradan AK Partili vekillere, yöneticilere ve sorumlulara sesleniyoruz. Partinin adında ‘adalet’ diye bir kavram var. Ama biz bu mal paylaşımını adaletli bulmuyoruz. İki tane yan yana ilin büyükşehirlerinde mal paylaşım konusunda ayrımcılık yapılıyor” dedi.

mesut-ozakcan-003.jpgEFELER BELEDİYE BAŞKANI ÖZAKCAN: “HİZMET VERECEK MEKAN BIRAKMADILAR”

Şu anda Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasında 6. Katta kendilerine tahsis edilen yerde bulunduklarını belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Hizmet verecek mekanımız bile yok. Bunun arayışı ve hazırlıkları içindeyiz. Esko’daki belediye binasını yeniden düzenleyip hizmet verebilir hale getirmeyi çalışıyoruz. Şu an sadece geçici bir makam odasına sahibiz. Personeller geldiği zaman onlar için yeni mekanlar oluşturmak zorundayız” diyerek mal paylaşımında belediyeye haksızlık yapıldığını ve haklarını yasal zeminde arayacaklarını söyledi.

 

AYDIN’DA FESİH EDİLEN ÖZEL İDARESİ’NİN MAL PAYLAŞIMI YARGIYA TAŞINIYOR

AYDIN’DA FESİH EDİLEN ÖZEL İDARESİ’NİN MAL PAYLAŞIMI YARGIYA TAŞINIYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum