Aydın’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Aydın’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Aydın’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Aydın Kültür Merkezi toplantı salonunda tören düzenlendi.

Aydın’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Aydın Kültür Merkezi toplantı salonunda tören düzenlendi.

Törene, emekli, aktif olarak görev yapan ve yeni göreve başlamış birçok öğretmenin yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlanan kutlama töreninde ilk konuşmayı Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar yaptı. Günümüzde en önemli hizmetin eğitim hizmetleri olduğunu belirten Halil Canavar "Eğitim hizmetlerinin en önemli aktörleri öğretmenlerimizdir. Bir okul binası ne kadar mükemmel olursa olsun, okul binasının teknolojik alt yapısı ne kadar iyi olursa olsun eğer o okulda bir öğretmen yoksa ve biz istihdam edememişsek hiçbir şekilde o okulda eğitim verilemez. O nedenle eğitim gibi önemli bir mesleği yürüten öğretmenlerimiz görevi çok ulvidir. Ben başta büyük Atatürk olmak üzere eğitime kendini adamış bütün merhum öğretmenlerimize rahmet dileyerek halen görevini ifa eden öğretmenlerimize de başarılı ve sağlıklı ömür temenni ederim. Ülkemiz eğitim koşullarının öğretmenlerimizle birlikte en iyi şekilde ilerleme sağlamasını ümit ederim" dedi.

Bu anlamlı güne ulaşmanın mutluluk ve gururu içinde olduğunu belirten Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, "Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenlik kabul tarihi olan 24 Kasım 1981 yılından itibaren bugün öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bu özel ve anlamlı günümüzde katılımlarıyla bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yine bu özel ve önemli gün nedeniyle ben de tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve öğretmenlerimize sağlık ve başarılar diliyorum. İçinde bulunduğumuz çağ bilgi çağı olarak nitelendirilirken gelişmiş toplumlar ise bilgi toplumu olarak anılırlar.Bilgiye çabuk ulaşan, uygulayan ve düzenli olarak yeni nesillere aktarabilen toplumların kalkınması ve gelişmesi aynı oranda ilerlemektedir. Bugün dünyada gelişmiş ülke statüsüne ulaşan ülkelere bakıldığında eğitime verdikleri önem ilk göze çarpan durumdur. Bilgiyi kullanacak ve topluma aşılayacak güçlü beyinlerin keşfedilmesinde ve eğitilmesinde en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Öğrencilerimizin özgürce eğitim almaları ve ileriye yönelik en uygun meslek seçimlerini yapmalarında en büyük kılavuz da öğretmenlerimizdir. Son olarak aramızda bulunan genç öğretmen arkadaşlarımıza, mesleğini hala devam ettiren meslektaşlarıma ve eğitim yolunda emekli olmuş öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sağlıklı ve mutlu hayat diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin yemin merasimi gerçekleştirilmesiyle devam etti. Yemin töreni ardından kompozisyon ve şiir yarışmalarında birinci olan öğrencilere hediye verilirken yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.