Aydın’da Okul Öncesi Öğretmenleri İçin Seminer Verildi

Aydın’da Okul Öncesi Öğretmenleri İçin Seminer Verildi

Aydın il genelindeki tüm okul öncesi öğretmenlerine yönelik okul öncesi eğitim semineri yapıldı.Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın’daki tüm okulöncesi eğitim öğretmenlerine yönelik Ankar...

Aydın il genelindeki tüm okul öncesi öğretmenlerine yönelik okul öncesi eğitim semineri yapıldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın’daki tüm okulöncesi eğitim öğretmenlerine yönelik Ankara Üniversitesi Okulöncesi Bölümü Öğretim Üyesi ve 2013 Okulöncesi Eğitim Programı Koordinatörü Prof. Dr. Gelengül Haktanır tarafından “Renklerin Okula Yolculuğu” isimli seminer verildi.

Adnan Menderes Üniversitesi Meandros Salonunda gerçekleşen seminere Aydın’daki tüm okulöncesi ve çocuk gelişimi öğretmenleri, Efeler ilçesi bünyesinde anasınıfı bulunan ilk ve ortaokul müdürleri, bağımsız anaokulu müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, ADÜ Okulöncesi Eğitim Bölümü Başkanı Dekan Yardımcısı Sezai Koçyiğit ile Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Fırat Atalay’la birlikte tüm okul öncesi öğretim üyeleri katıldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci’nin Aydın’da Okulöncesi eğitimin genel durumunu içeren açılış konuşması ile başlayan seminere 17 ilçeden toplam 829 kişi katıldı. Yaklaşık üç saat süren seminer süresince öğretmenlerin sunumu ilgiyle izlediği ve notlar aldığı gözlendi.

Efeler Mimar Sinan Anaokulu tarafından organize edilen seminerde Prof. Dr. Gelengül Haktanır katılımcılara okul öncesi eğitimde bir günü etkinlik örnekleri ile aktarırken, 2013 yılında revize edilen okulöncesi eğitim programının genel felsefesi, okulöncesi öğretmenliğin gerekleri ile de ilgili ipuçları verdi. Sunumunda öğretmenler erken çocukluk dönemindeki çocuklarda ‘dikkat etmek’, ‘merak etmek’, ‘soru sormak’, ‘araştırmak’, ‘keşfetmek’ davranışlarının mutlaka geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Haktanır, bu davranışları kazandırırken de oyunun önemi ve rolü üzerinde durdu. Haktanır, kaliteli bir okul öncesi eğitim misyonunun çocukları milli ve manevi değerlerini benimseyen, evrensel değerlere saygılı, doğayı ve çevreyi koruyan, özgür düşünen ve sorgulayan, kültürünü tanıyan bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.

Seminer; Prof. Dr. Gelengül Haktanır’ın öğretmenlerin sorularına cevap vermesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.