Aydın’da Ot Festivali Düzenlenecek

Aydın’da Ot Festivali Düzenlenecek

Efeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ’Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali’ düzenlenecek.Aydın bölgesinde yetişen ve yenilen elliden fazla ot çeşidi vardır. Bunlardan her bi...

Efeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ’Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali’ düzenlenecek.

Aydın bölgesinde yetişen ve yenilen elliden fazla ot çeşidi vardır. Bunlardan her biri vücuda farklı yararlar sağlar. İlkbahar ayları bu otların en bol, en taze ve en lezzetli olduğu dönemdir. Aydın’da yetişen otlar, çeşitleriyle mutfaklara zenginlik katar. Doğada kendiliğinden yetişen ot çeşitlerine karşı ilgisini, otlarla hazırlanmış salata ve yemeklerin ünü herkes tarafından bilinmektedir.

Aydın’a özgü yöresel otların tanıtımının amaçlandığı Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali düzenlenecek. 2 gün sürecek olan festivalin ilk günü olan 4 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Zafer Meydan’ından başlayacak olan kortej yürüyüşü ve ardından Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenecek olan bir dizi etkinlikle festivalin açılışı yapılacak. Kent Meydanı’ndaki konuşmaların ardından Tepecik Mesire Alanı’nda program tanıtımı ve açılış konuşmaları ile satış stantlarının açılışı yapılacak.

Açışın ardından festivalde giriş ve ana yemek ve tatlı olmak üzere 3 kategoride yemek yarışması düzenlenecek. Yemekler Aydın’a özgü otlardan olan sarmaşık, dalgan, kedirgen gibi otlardan yapılacak.

UÇURTMA ŞENLİĞİ VE ÇİÇEK DİKİMİ YAPILACAK

Festivalin son günü olan 5 Nisan 2015 Pazar günü sabah saat:09.00’da doğa yürüyüşü ile başlayarak, uçurtma şenliği, yarışmaların sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni düzenlenecek. Son olarak mesire alanının etrafına renkli çiçek ve lavanta dikimi yapılarak festival sonlandırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.