Aydın’da Şehide Hüzünlü Veda

Aydın’da Şehide Hüzünlü Veda

Aydın’ın Efeler ilçesinde 17 aydır aranan cinayet zanlısının pusuya düşürmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan’ın naaşı, törenle memleketine uğurlandı. Şehit eşinin, “Ben öldüm, iki şehidimiz var” feryatları yürekleri dağladı.

- Aydın’ın Efeler ilçesinde 17 aydır aranan cinayet zanlısının pusuya düşürmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan’ın naaşı, törenle memleketine uğurlandı. Şehit eşinin, “Ben öldüm, iki şehidimiz var” feryatları yürekleri dağladı.

Cinayet zanlısı Hüseyin T.’nin Eğrikavak Mahallesi’nde sakladığını tespit eden jandarma ekipleri, bölgeye operasyon düzenlemiş, Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan (35) ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel, pusuya yatan Hüseyin T.’nin ateş açması sonucu yaralanmıştı. Sağ omzundan yaralanan Uzman Çavuş Yüksel helikopterle hastaneye kaldırılırken, Astsubay Ünalan ise şehit olmuştu.

Dağlık arazide köylülerin de yardımıyla ulaşılan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan için, 5 yıldır görev yaptığı Aydın’da askeri tören düzenlendi. Şehidin, Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınan naaşı konvoy eşliğinde Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı’na getirildi. Cenaze törenine Vali Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Denizli 11. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, İl Jandarma Komutanı Kurbay Albay Emre Furat, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kurum amirleri, askeri erkan ve şehidin mesai arkadaşları katıldı.

Törende şehidin annesi Safiye Ünalan, eşi Gül ve kızı Eda, ayakta durmakta güçlük çekti. Sağlık görevlileri ve askerlerin yardımıyla ayakta durabilen ailenin gözyaşları yürekleri dağladı. Acılı eşin, “Öldüm ben, siz mutlu musunuz? Ben öldüm, iki şehidimiz var, iki. Dur gitme, beni bırakamazsın. Sen beni bırakamazsın. Daha gidemezsin, daha çok küçüksün” şeklindeki feryatları yürekleri dağladı.

İl Jandarma Komutanı Albay Furat, şehidin ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, “Şehit Jandarma Üstçavuş Emrah Ünalan, milletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü adına verdiğimiz binlerce şehitten biri olarak bugün aramızdan ayrılıyor. Aziz şehidim, seni kaybetmiş olmanın verdiği acı sonsuzdur. Şimdi sen, önceki şehitler gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldun” dedi.

Albay Furat’ın konuşmasının ardından Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan tarafından şehit Astsubay Ünalan ve tüm şehitler için dua edildi. Duanın ardından, şehidin naaşı selamlanarak Aydın’dan uğurlandı. Bir süre tören mangasının omuzlarında taşınan naaşın cenaze arabasına konması sırasında son kes tabuta dokunmak isteyen eşi ve annesi, törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Tabuta dokunmak isterken yaşadığı acı nedeniyle bir anda yere düşen anne, askerlerin yardımıyla oğlunun naaşına son kez dokundu.

Öte yandan, olayın ardından kaçan cinayet zanlısının yakalanması için çalışmaların İzmir ve Aydın il sınırlarındaki bölgede devam ettiği öğrenildi.

aydin’da-sehide-huzunlu-veda.jpg

aydin’da-sehide-huzunlu-veda-001.jpg

aydin’da-sehide-huzunlu-veda-002.jpg

aydin’da-sehide-huzunlu-veda-003.jpg

aydin’da-sehide-huzunlu-veda-004.jpg

aydin’da-sehide-huzunlu-veda-005.jpg

aydin’da-sehide-huzunlu-veda-006.jpg

aydin’da-sehide-huzunlu-veda-007.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.