Aydın’da “Sevgili Öğretmenim” Söyleşisi

Aydın’da “Sevgili Öğretmenim” Söyleşisi

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği resim sergisi ve ‘Sevgili Öğretmenim’ söyleşisi beğeni topladı.Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof....

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği resim sergisi ve ‘Sevgili Öğretmenim’ söyleşisi beğeni topladı.

Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’ın katıldığı ‘Sevgili Öğretmenim’ konulu söyleşi ve Nigar İplik’in “Toprak” temalı resim sergisi Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Uzm. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşi öncesinde Nigar İplik’in ‘Toprak’ temalı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Prof. Dr. Açıkalın, hem söyleşi sırasında hem de resim sergisi açılışındaki sempatik tavırlarıyla ilgi odağı oldu. “Söze güzel başlayalım işimiz güzel olsun” sözleriyle konuşmasına başlayan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Günümüzde karakter ve dürüstlük kavramlarıyla ilgili önemli bir sıkıntının olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Açıkalın, “Biz bir davanın peşindeyiz öğretmenim. Bizim, yaptığı bina çökmeyen mühendise, verdiği rapor doğru olan doktora, dürüst- ahlaklı ve çalışkan bireyler yetiştirecek öğretmenlere ihtiyacımız var. Çocuklarımızdaki her davranış genetik değildir. Zekâ, davranış ve kişilik gibi birçok eğitimi çocuk çevreden alır. Eğitim, gençlerin çevre yoluyla geliştirilmesidir. Eğitimin asıl amacı; insanı bir enerji kaynağı ve zenginlik olarak görmektir. Bizler öğretmenler olarak çocuklarımıza sadece kendi doğrularımızı değil, toplumun bildiği bütün doğruları aşılamalıyız. Onlara bu ülkenin ne zor şartlarda bugünlere geldiğini hatırlatalım. Bu ülkenin paraya, pula ve makama değil, insana ihtiyacı var” dedi.

Söyleşinin sonunda ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’a teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu. Programın ardından Prof. Dr. Aytaç Açıkalın kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.