Aydın’da Su Savaşı

Aydın’da Su Savaşı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in “ASKİ, gerçek bilgi vermiyor” eleştirisine yanıt verdi.

- Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in “ASKİ, gerçek bilgi vermiyor” eleştirisine yanıt verdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem’in "Aydın Büyükşehir Belediyesi, Denizli'ye göre suyu 4 kat daha pahalı satıyor. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımız buna itiraz etmeliler” şeklindeki açıklamasının ardından; ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada mahalleye dönüşen köyler için belirlenen su fiyatlarına yer verilmişti. Erdem, ASKİ’nin açıklamasının ardından Efeler ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi'nde kesilen 104 TL’lik bir su faturasını belge olarak yayınlamıştı.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem’in belge olarak sunduğu, Karaköy muhtarlığının 03 Temmuz 2007 tarih ve 2007/19 sayılı kararının suyun ton ücretinin, aylık 15 tona kadar 1.00 TL olarak belirlenmesine ilişkin bir belge olduğu belirtilip, söz konusu su bedelinin geçmişe yönelik muhtarlığın almış olduğu bir karar olduğu vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi, “Mehmet Erdem’in gösterdiği ve bizimde yazımızın ekinde sunduğumuz belge, muhtarlığın belirttiğimiz kararına istinaden geçmişteki su fiyatlarına aittir. ASKİ Genel Müdürlüğümüz su fiyatlarını daha evvel yayınladığımız açıklamadan da açıkça görüldüğü gibi geçmişte tonu 1 TL olan suyun bedeli 44 Kuruşa düşürmüştür. Mehmet Erdem tarafından yapılmak istenen, muhtarlığın geçmişteki kararına istinaden uygulanmış olan su bedelinin bugün halen ASKİ tarafından uygulanıyor gibi gösterilmek istenmesidir. Vatandaşlarımız bu şekilde kasıtlı olarak yanıltılmaktadırlar. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak, genel kurulumuzda alınan kararlar neticesinde belirlenen ve daha önce de açıklamış olduğumuz su ücretlerinden farklı bir ücret uygulanması söz konusu olamaz” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.