Aydın’da Tahir Elçi İçin Yürüyüş Düzenlendi

Aydın’da Tahir Elçi İçin Yürüyüş Düzenlendi

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Diyarbakır’da düzenlenen saldırı sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için yürüyüş düzenlendi.Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonrasında h...

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Diyarbakır’da düzenlenen saldırı sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için yürüyüş düzenlendi.

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Efeler ilçesinde Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyesi sendika ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı yürüyüş ile anıldı.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Sevgi Yolu’nda toplanan grup, İstasyon Meydanı’ndan yürüyerek Abide Kavşağı’na geldi. Buradan Adnan Menderes Bulvarı güzergahında yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı güzergah tartışmasının ardından TOMA ve kalkanlarla yolu kapatan Çevik Kuvvet ekiplerini geçemeyen grup, oturma eylemi yaptı. Bir süre oturma eylemi yapan grup, ellerindeki Tahir Elçi, Can Dündar ve Erdem Gül posterleriyle saygı duruşunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Platform Sözcüsü Ali Gün, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşitlik, adalet savaşçısı ve insan hakları savunucusu olduğunu söyledi. Elçi’nin insanlığın ortak kültür ve mirasını koruma, bu topraklarda kalıcı, onurlu bir barışı tesis etme çağrısı yaparken katledildiğini belirten Gün, Elçi’nin yoldaşları, emek ve demokrasi savunucuları olarak saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Yürüyüşü gerçekleştiren grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şeklide dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.