Aydın’da Yağışla Birlikte Fırtına Felakete Neden Oldu

Aydın’da Yağışla Birlikte Fırtına Felakete Neden Oldu

Aydın’ın Köşk ilçesi’nin dağ köylerinde dün akşam saatlerinde gerçekleşen sağnak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bir çok bahçede maddi hasar oluşurken, meyve ağaçlarında ve ü...

Aydın’ın Köşk ilçesi’nin dağ köylerinde dün akşam saatlerinde gerçekleşen sağnak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bir çok bahçede maddi hasar oluşurken, meyve ağaçlarında ve ürünlerde ciddi hasar meydana geldi.

Dün akşamüzeri Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Uzundere, Karatepe Köyü Mahalleleri ve çevresinde aniden bastıran sağnak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte oluşan fırtınada ise hasat sezonunda olan bahçelerdeki incir ağaçları kökünden devrildi. Sabah araziye giden çiftçiler gözlerine inanamazken, artan şikayetler üzerine bölgede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bajanlığı’na bağlı yetkililerin zarar tespit çalışması başlattığı belirtildi.

Arazisi zarar gören çiftçilerden Orhan Kavas, yakın zamanda bu mevsimde böylesine bir fırtına ile karşılaşmadığını belirterek, bahçelerde incir ağaçlarının kökünde sökülüp devrildiğini ve manzarayı görünce gözlerine inanamadığını belirtti. Bölgede tüm bahçelerde ciddi oranda maddi hasar oluştuğunu belirten çiftçilerden Latif Durmuş ise, Uzundere Keller Mevkii’nin üst kısmından Karatepe ve Kösealanı civarındaki meşhur incir bahçelerinin yağış ve fırtına dolayısıyla ciddi zarar gördüğünü belirtti. Bölgede adeta afet yaşandığını belirten çiftçilerin bir çoğu böylesine bir fırtına ile ilk defa karşılaştıklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.