Aydın'da “Yeni Türkiye Ve Başkanlık Sistemi” Konferansı

Aydın'da “Yeni Türkiye Ve Başkanlık Sistemi” Konferansı

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hüseyin Turgut yönetimindeki “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konferansı Aydın’da gerçekleştirildi.

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hüseyin Turgut yönetimindeki “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konferansı Aydın’da gerçekleştirildi.

“Her siyasi sistemin kendi açısından yararları ve sakıncaları olduğundan, Türkiye’de hükümet istikrarının yanı sıra, siyasi istikrarı da sağlayacak olan, denge ve fren mekanizmalarının olduğu gerçek anlamda kuvvetler ayrılığı ilkesini harekete geçiren, Başkanlık sistemi konusunun iyi anlaşılmasını arzuluyorum” diyen AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Turgut, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu bir rejim değişikliği değil, bir yönetsel sistem değişikliğidir. Aynı zamanda temel hak ve özgürlükleri, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü korumaya hizmet etmesi, temsilde adalet ve nitelik problemlerine ilişkin getirdiği çözüm önerileriyle büyük ve güçlü devlet olmanın gereğidir. Türkiye’nin büyüyüp gelişmesinden rahatsız olan malum çevrelerin ve onların yerleşik uzantılarının kamu oyuna negatif algı operasyonlarıyla telkin ettiği gibi bölünme, parçalanma, diktatörlük veya özerklik falan değil tam tersine yönetimde yerindelik ve kaynak mobilizasyonunda hızlanma, temsilde nitelik ve adalet gibi Türkiye siyasetin kronikleşmiş problemlerinin çözümüdür.”

“ŞU ANA KADAR 20 İLDE KONFERANS GERÇEKLEŞTİRDİK”

AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Turgut şöyle konuştu:

“Yeni Türkiye’de siyasal sistem arayışları, başkanlık ve yarı başkanlık sistemlerine geçiş tartışmaları, çözüm süreci, yeni anayasa yapım süreçleri, yeni Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonunun ne anlam taşıdığı, siyasi uzlaşma kültüründeki eksikliklerimiz, siyasi istikrarsızlığa sebep olan süreçler, yasama organı üyelerinin etkisizliği, yürütme organının sorumluluğu ve bu sorumluluğu harekete geçirme sürecinde karşılaşılan vesayetçi jakoben tutumlar, gibi bütün bu konulara ilişkin toplumsal bir farkındalık ve bilinç geliştirmeye olan ihtiyaç bizim bu projeyi oluşturmamızın asıl nedenidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde Türkiye’nin çeşitli illerini dava şuuruyla dolaşmaktayız. Ağrı, Hatay, Urfa, Denizli, Trabzon, İstanbul ve Ankara’ya dek şu ana kadar 20 il ve nüfusu yüz binin üzerindeki büyük ilçelerimizde bu konferansları gerçekleştirdik.”

“SİYASET KURUMU TOPLUMDAN BAĞIMSIZ OLAMAZ”

Konferans çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Turgut, “Toplumumuz için iyi ve faydalı olanı bulmaya çalışmak, mücadele etmek, her kesimden ve her görüşten insanımıza ulaşarak bizi başarıya götürecek bir projede sinerji oluşturmak, geleceği yükseltmek adına gayret göstermek, Ülkesini ve milletini seven her Türk vatandaşının sorumluluğudur. Varlığını ve devamlılığını halka borçlu olan siyaset kurumu toplumdan bağımsız olamaz. Bu nedenle toplumun, vatandaşlarımızın beklentileri, talepleri siyasetin ve siyasal süreçlerin yönünü ve yapısını belirlemede etkilidir” dedi.

Hüseyin Turgut “Konferansımıza Teşrif Eden Değerli Panelist Misafirlerimiz; AK Parti Adıyaman Milletvekili Sn. Mehmet Metiner Beyefendiye, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sn.Tülay Babuşcu Hanımefendiye, Tarihçi ve Siyaset Bilimci Sn.Ömer Turan Beyefendiye, Moderatörümüz Yapımcı ve Siyaset Bilimci Sn.Kenan Yasan Beyefendiye, Misafirlerimize Eşlik Eden Değerli Basın Sanayici ve İşadamı Çalışma Arkadaşlarına, Bizleri Makamında Ağırlayan Değerli Aydın Valimiz Sn.Erol Ayyıldız Beyefendiye, Misafirlerimizi Kucaklayan Değerli Aydın’lı Esnaf ve Sanatkar Hemşehrilerimize, Konferansımıza Teşrif Edip Bizleri Onurlandıran Değerli AK Parti İl Teşkilat Başkanı Sn.Ömer Özmen’e, İl Kadın Kolları Başkanı Sn.Mediha Turgut Hanımefendiye, İl Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Enes Yıldız’a Değerli AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adaylarına, Değerli Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Yönetici ve Temsilcilerine, Çok Değerli Aydın’lı Kanaat Önderi ve Aktivist Büyüklerimize ve de çok değerli Aydın’lı hemşehrilerimize teşekkür ederiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.