Aydın’da zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunları görüşüldü

Aydın’da zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunları görüşüldü

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün mevcut ve öncelikli sorunları belirlemek ve çözümleri için yol haritası oluşturmak için geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hasan Köşklü anısına düzenlenen 15....

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün mevcut ve öncelikli sorunları belirlemek ve çözümleri için yol haritası oluşturmak için geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hasan Köşklü anısına düzenlenen 15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısı, Aydın Ticaret Borsasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen etkinliğe tüm sektör paydaşları katıldı. Zeytindostu Derneği tarafından sekiz yıldır düzenlenen ortak akıl toplantılarının 15’incisi Aydın Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Akhisar Ticaret Borsası, Polat Makine ve Armin Çevre sponsorluklarında, Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Nisan ayında geçirdiği trafik kazasında yaşama veda eden Aydınlı tanınmış zeytin üreticilerinden, Zeytindostu Derneği Kurucu üyesi ve ortak akıl toplantılarının fikir babası Hasan Köşklü anısına düzenlenen toplantıda sektörel sorunların ortak akılla tespit edilmesinin ardından çözüm yolları belirlendi.

Aydın’da çok anlamlı bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’da zeytin ve zeytinyağının satışının kurumsal hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Vali Köşger, “Aydın Türkiye’de en çok zeytin ve zeytinyağı üreten bir şehir. Zeytinyağı konusunda nitel ve nicel açıdan diğer illerin önündeyiz. Aydın için çok önemli bir ürün olan zeytin ve zeytinyağını yeterince tanıtamadığımızı gördük. Zeytin ve Zeytinyağının satışını kurumsal olarak gerçekleştirmek için adımlar atmak zorundayız. Aydın’ın bir çok ilçesinde bu konuda organik üretim var. Bunun pazarlamasını istediğimiz düzeyde yapamıyoruz. Önümüzdeki dönemde bunun için gerekli çalışmaları yapacağız. Bugün burada ortak akıl toplantılarının 15.si gerçekleştiriliyor. Aydın’ın zeytini için daha iyisini yapmamız lazım. Zeytin mucizevi bir yiyecek. Sağlıklı bir gelecek planlaması yapıyorsak, zeytinyağının üzerine daha fazla eğilmeliyiz. Bu toplantıların fikir babası Hasan Köşk’lüyü de buradan rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Zeytindostu Derneği tarafından ortak akıl toplantılarının fikir babası ve zeytin üreticisi Hasan Köşklü’nün eşi Fikriye Köşklü için yaptırılan plaketi, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Nuri Köşklü’ye takdim etti.

Hasan Köşklü’nün abisi Nuri Köşklü plaket takdimi sonrası yaptığı konuşmada vefadan bahsederek, plaket takdiminden ötürü duyduğu mutluluğu dile getirerek, vefalı davranışlarından dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti.

Aydın Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen 15. Ortak Akıl ve Güç Birliği toplantısına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikri Aktaş, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, zeytin ve zeytinyağı üreticileri ve sektör temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.