Aydın’daki Gerçekler Ortaya Çıkacak mı?

Aydın’daki Gerçekler Ortaya Çıkacak mı?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit’in Aydın'da görev yaptığı dönemle ilgili gerçekler ortaya çıkacak mı merak ediyor.

Düzce’de, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile beraber toplam 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 2016-2011 yılları arasında Düzce Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Ekrem Yiğit ile 6 şüpheli daha emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye gönderildi. Hakim karşısına çıkan eski Başsavcı Ekrem Yiğit ile beraber, Düzce Üniversitesi’nde akademisyen Yüksel Atasoy, imam Ersin Torlak, Gülcan Sarı, Ahmet Sarı, Yakup Ergelen ve Levent Yıldırım tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bilindiği gibi 2012 yılında Aydın Belediyesi’ne operasyon yapılmış "İhaleye fesat karıştırmak, çete ve örgüt kurmak, irtikâp" suçu işledikleri gerekçesiyle 47 kişi hakkında dava açılmıştı. Yaklaşık üç yıl boyunca Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan dönemin Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, üç ayrı suçtan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken dönemin Belediye Başkanvekili Ahmet Gümüş ise irtikâp suçundan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Bu davada dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya ile dönemin Belediye Başkanvekili Ahmet Gümüş yargılanıp ceza aldığı dava dosyasından Başkan Özlem Çerçioğlu ile ilgili bölümlerinin çıkarıldığı bilgisi ortaya atılmıştı.

Davaya bakan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Mutlu FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu. Şimdi Başkan Özlem Çerçioğlu ile sık sık bir araya gelerek görüşen Ekrem Yiğit’in Aydın'da görev yaptığı dönemle ilgili gerçekler ortaya çıkacak mı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum