Aydın’daki Geri Gönderme Merkezi Talebi Karşılayamaz Hale Geldi

Aydın’daki Geri Gönderme Merkezi Talebi Karşılayamaz Hale Geldi

Aydın’da yaklaşık 3 yıl önce kurulan Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi, Suriye’deki karışıklığın ardından talepleri karşılayamaz hale gelince merkez binasına konteyner merkezi eklend...

Aydın’da yaklaşık 3 yıl önce kurulan Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi, Suriye’deki karışıklığın ardından talepleri karşılayamaz hale gelince merkez binasına konteyner merkezi eklendi. Yapım çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen binanın bu yıl içinde faaliyete geçeceği ve yeni açılacak konteyner merkez ile Aydın’daki kapasitenin bir kat daha artacağı belirtildi.

Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınırdışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimler son dönemde en yoğun birimlerden biri haline geldi. Özellikle kıyı şeridindeki illerde yasa dışı geçiş yapmaya çalışanların oluşturduğu yoğunlukla birlikte Aydın Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi kısa sürede tam kapasite çalışmaya başladı. Şu anda yoğunluğun oldukça fazla olması nedeniyle Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Aydın’daki Geri Gönderme Merkezi’nin yanı başına yapılan konteyner kentin yapım çalışması tamamlandı. Bakanlık yetkilileri merkezin bu yıl içerisinde açılacağını belirtirken, konteyner merkezin kapasitesinin mevcut merkezden daha fazla olduğu öğrenildi.

Bu arada; standartlara göre Aydın’daki geri gönderme merkezinin kapasitesinin 380 kişi olduğu öğrenilirken yoğunluk nedeniyle merkezde kalan kişi sayısının bundan fazla olduğu, konteyner kentin kapasitesinin de 400 kişilik olduğu belirtildi. Bu arada Aydın’a 400, İstanbul’a 1200, Osmaniye’ye de 5 bin kişilik olmak üzere toplam 6 bin 600 kişilik konteyner kent oluşturulduğu, 2016 yılı itibariyle 14 bin 370 olacak kapasitenin 2017 yılı itibariyle 17 bin 340 olacağı belirtildi. Öte yandan geçici koruma kapsamında Aydın’da 6 bin 649 Suriyeli’nin barındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.