Aydın’daki Mal Paylaşımına AYTESKON Tepkisi

Aydın’daki Mal Paylaşımına AYTESKON Tepkisi

AYTESKON Yürütme Kurulu adına yaptığı yazılı açıklama yapan Sümer Germen, Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımının adil olmadığını, Aydın'ı cezalandırmak amacıyla hareket edildiğini savundu.

AYDIN 24 HABER

Aydın Teknik Ekonomik ve Sosyal Konsey’i(AYTESKON) adına açıklamada bulunan Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımının adil olmadığını, Paylaşım Komisyonu’nun Aydın'ı cezalandırmak amacıyla hareket ettiğini savundu. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in 30 Mart yerel seçimlerinin ardından “Aydın hizmet yarışını kaybetti” şeklindeki açıklamasına göndermede bulunan Germen, açıklamayı demokrasiye uygun olmayan, talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.

Aydın için bir araya gelen Meslek odaları, Dernek ve Sivil Toplum kuruluşları oluşumu olan AYTESKON’un kapanan İl Özel İdaresinin taşınır taşınmaz mal ve kaynakları ile çalışanlarının kentin yönetiminde adil paylaşım yapılmadığını üzüntüyle  izlediğini kaydeden Germen açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Aydın Merkezde 56 köy ve 5 beldeye hizmet götürecek olan Efeler Belediyesi’nin bir hizmet binası bulunmazken, ilk Meclis toplantısını  Büyükşehir binasında yapması düşündürücüdür.

Aydın'da 392 köy ve 17 ilçeye hizmet verecek olan  Büyükşehir belediyesinin ise yaklaşık 5000 kişilik kadrosuyla acilen  hizmet binası ve  birimlerin kullanacağı mekanlara  ihtiyaç duyulmaktadır.

Ancak; kamuoyunda seçimlerin ardından "Aydın kentinin hizmet  yarışını kaybettiği" gibi demokrasiye uygun olmayan , talihsiz  açıklamalar yapan siyasi çevrelerin adeta Aydın'ı cezalandırmak amacıyla  hareket ettiği  izlenmektedir.

Kapanan Özel İdare  hizmetlerinin tamamına yakını  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı (ABŞB) tarafından yürütülecek olmasına karşın , tüm personelinin % 95 'i ABŞB' ye devredilmesine rağmen, malvarlığının (menkul ve gayrimenkullerin, yeraltı ve yerüstü kaynakları)  ancak % 2 tutarında bir  kısmının  orantısız bir şekilde büyükşehir belediyesine devri hakkaniyete aykırı, adil olmayan bir karardır.

Eğer böyle bir uygulama olursa, bu hukuka tümden aykırı bir karar olacağı gibi Aydın halkının iradesini de hiçe sayan bir anlayış olacaktır.

Biz AYTESKON olarak 03.02.2014 tarihinde Sayın Aydın Valisini ziyaretimiz sırasında belirttiğimiz hassasiyetlerimiz çerçevesinde başta Sayın Vali ve siyasileri tekrar hakkaniyet çerçevesinde Aydın İl Özel İdaresi’nin uhdesinde görünen Jeotermal kaynaklar (çiftlik sahası) ve özel İdareye ait menkul ve gayrimenkullerin tasfiye ve devrinde Denizli İlindeki uygulama baz alınarak Büyükşehir kapsamındaki yerler için, Büyükşehir'e, ilçe belediyeler kapsamındaki menkul ve gayrimenkuller içinde ilçe belediyelerine devir teslimlerin süratle yapılmasını beklediğimizi ve bunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kere daha ilgililere ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum