Aydın’daki Yörükler şenliğe hazırlanıyor!

Aydın’daki Yörükler şenliğe hazırlanıyor!

Aydın’da faaliyet gösteren 12 Yörük Derneği katılımı ile oluşan Aydın Yörük Birliği tarafından, “Milli Mücadelenin 100. Yılı Anısına” düzenlenecek olan “İncirliova 3. Yörük Türkmen ve İncir Festivali” için geri sayım başladı.

Yörük Kültürünü yansıtmak amacıyla “İncirliova Yörük Türkmen ve İncir Festivali’nin 3’üncüsü 27 Ekim Pazar günü İncirliova Kültürpark’ta düzenlenecek. Aydın Yörük Birliği adına açıklamada bulunan İncirliova Gönüllüleri Yörük Türkmen ve Efeler Derneği Başkanı Hulisi Genişoğlu, Yörük kültürünü en iyi şekilde yaşatmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Amaçlarının Aydın’ı ilçeleriyle birlikte sosyal ve kültürel olarak geçmişimizin rüzgârlarıyla tanıtmak ve bu tanıtımlar sonucunda da kırsal alanlardaki turizm farkındalığını oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Genişoğlu, “Kültürümüz ve yöresel ürünümüz incir için herkes taşın altına elini koymalıdır diyerek yola çıktık. 27 Ekim Pazar günü gerçekleştireceğimiz toyumuz, Aydın’ın ilk kapsamlı “Yörük Türkmen ve İncir Festivali” olacak” dedi.

Yörük kültürünün doğasına, atasına, bayrağına sahip çıkan bir kültür olduğunu ve bu kültürü yaşatmak için hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Genişoğlu festival hakkında bilgiler verdi. Buna göre; 27 Ekim Pazar günü saat 10.00’da kortejle başlayacak olan festival İncirliova Kültürpark’ta devam edecek. Ayaklı kazanda Yörük ateşinin yakılması, kına yakma ve Yörük Beyi seçimi gibi etkinliklerle Yörük kültürü yansıtılacak. Yörük sanatçılar Şehriban Tekçe, Metin Gündüz, Emel Örgün, Ahmet Algün, Hasibe Sümer, Alev Gülova ve Kemal Özgün’ün sahne alacağı festivalde konuklara “Yörük aşı” ikram edilecek.

Yörük toyu için sona geldiklerini belirten Başkan Genişoğlu, “Milli Mücadelenin 100. Yılı Anısına” yapılacak olan ve Aydın’da düzenlenen ilk kapsamlı etkinlik özelliğini taşıyacak olan “İncirliova 3. Yörük Türkmen ve İncir Festivali”ne herkesi davet etti.

b-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.