Aydın’dan Ankara’ya Birlik Ve Beraberlik Çıkartması

Aydın’dan Ankara’ya Birlik Ve Beraberlik Çıkartması

TOBB başta olmak üzere 8 sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleşen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programına Aydın’dan birçok oda ve borsa Ankara’ya çıkartma yaparak birlik ve beraberlik çağrısı...

TOBB başta olmak üzere 8 sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleşen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programına Aydın’dan birçok oda ve borsa Ankara’ya çıkartma yaparak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Düzenlenen programa katılan ve değerlendirmelerde bulunan AYESOB Başkanı Selahaddin Çetindoğan, siyasileri göreve davet ederek teröre karşı gerekli önlemlerin alınmasını ve bir an önce hükümetin kurulmasını istedi.

Türkiye’de terörü lanetlemek ve birlik beraberliği göstermek açısından TOBB başta olmak üzere 8 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek ‘Teröre Karşı Sivil İnisiyatif’ programı gerçekleştirdi. TOBB Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başbakan Ahmet Davutoğlu,birçok bakan, programı organize eden 8 sivil toplum kuruluşunun liderleri ile 81 ildeki temsilcileri katıldı. Aydın’dan Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ne bağlı birçok temsilcisi ile çok sayıda borsa ve oda başkanı programa katılarak tam destek verdi.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”

Birlik ve beraberliğe vurgu yapmak anlamında toplantının siyasilere de örnek olması temennisinde bulunan Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, “Geniş kapsamlı olarak amacına uygun bir toplantı oldu. Terör ülkemizde istenmeyen bir olay. Yıllardır terörden çok çektik ve çok canımız yandı. Ama dış güçler tarafından ülkemizde yeniden bir oyun oynanmaya başladı. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloya kimsenin yanaşmaması ve hükümetin kurulamaması ülkeyi istenmeyen durumların içine sürüklüyor. Dünyada koalisyona dair birçok örneklerin olduğunu ve Türkiye’nin de koalisyonlara alışması gerektiğini defalarca kez söylememize rağmen siyasiler tarafından ortaya atılan beyaz ve kırmızı gibi çizgileri anlamak mümkün değil. Artık herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu ülke bizim ve bu ülkeden başka ülkemiz yok. Bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız. Bu işte önemli rol oynayanlar siyasetçilerdir. Güzelim ülkemizi bir an önce hükümetsiz bırakmamak için sivil toplum kuruluşlarının yaptığı gibi bir araya gelerek terörü lanetlemesi gerekiyor ve hükümete de destek vermesi anlamında siyasetçiler inşallah bundan bir çıkarım yapar” dedi.

“ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEMENİN HİÇBİR ANLAMI YOK”

‘Teröre Karşı Sivil İnisiyatif’ toplantısıyla birlik ve beraberliğin sergilendiğini kaydeden Çetindoğan, “Siyasetçilerin bir an önce akıllarını başlarına almaları gerekiyor. İnsanlar oylarını verirken yaşanan bu durumları hiç hesap etmedi. Çünkü Türkiye’deki demokrasi olgusuna inanarak demokratik bir yarış yapıldı ve halkın teveccühü sandıktan bu şekilde çıktı. Ama o çizgi senin bu çizgi benim anlayışı çok yanlış. Hepimiz hükümetin bir an önce kurulması bekliyoruz. İktidarsızlık ülkeyi başka yerlere götürmeye başlıyor. Bu yüzden insanlar ilerisini göremediği için artık sokağa çıkmaya korkar oldu. Bu ülkeyi kaosa sürüklemenin hiçbir anlamı yok. Bu ülke dört bir tarafıyla bizim ülkemiz. Hala daha neyin paylaşılamadığını anlamış değilim. Bir an önce terörün bitirilmesi ve demokratik yapının oturtulması gerekir yoksa bu ülkeye yazık olur” diye konuştu.

“SİYASETÇİLER AKLINI BAŞINA TOPLASIN”

Sorunların dövüşerek ve savaşarak halledilemeyeceğini vurgulayan Çetindoğan, “Eline silahı alan bir yerleri tarıyor. İnşallah hayırlı işler olur yoksa hepimize yazık olacak. Bu ülkede herkese yetecek kadar ekmek de var, para da var yeter ki değerlendirmesini bilelim. Siyasetçiler aklını başına toplasın. Siyasetçiler hiçbir zaman kendisini terörün arkasına saklamasın. Biz bu ülkede tek bir bayrak altında hizmet verip hizmet almaya çalışıyoruz. Ortaya bir sorundur diye çıkardılar bu sorunun ne olduğuna anlam vermek mümkün değil. Allah yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.