Aydın’dan Halterde Çifte Gurur

Aydın’dan Halterde Çifte Gurur

Halter Federasyonunun 2016 yılı faaliyetler programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası, Antalya Belek’te sona erdi.

Halter Federasyonunun 2016 yılı faaliyetler programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası, Antalya Belek’te sona erdi.

Şampiyonaya 104 erkek ve 28 bayan olmak üzere toplam 132 sporcu ve 54 antrenör 11 de alt yapı antrenörü katıldı. 4 gün boyunca süren Minikler Türkiye Şampiyonasında şampiyonaya katılan minik haltercilere halterin temel hareketleri olan koparma ve silkme yarışmalarının yanında yardımcı hareketler bölümünde dikey sıçrama, uzun atlama, şınav çekme ve bir çok hareket yaptırıldı.

Minikler Türkiye Şampiyonasına katılan Aydınlı halter sporcusu Ahmet Yazcılı 40 kg. sıkletinde Türkiye 3’üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Aydınlı Alican Şahin ise, 2015 yılında yapılan ulusal müsabakalarda göstermiş olduğu başarılı grafik nedeniyle Türkiye Halter Federasyonu teknik kurul yetkilileri tarafından takibe alınmıştı. Türkiye Halter Federasyonu teknik kurul yetkilileri tarafından Şahin, Gaziantep ilinde bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine (TOHM) seçildi.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Antrenörü Yunus Emre Demirtaş, yaptığı açıklamada; “Antalya’da yapılan Minikler Türkiye Şampiyonasında ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcumuz Ahmet Yazgılı’yı tebrik ediyorum. Minikler kategorisinde olmasına rağmen Türkiye derecesi elde etmiştir. Disiplinli ve başarılı çalışmalarımız neticesinde önümüzdeki şampiyonalarda daha iyi dereceler elde edeceğiz. 2015 yılında ulusal müsabakalarda başarılı dereceler elde etmesinden dolayı sporcum Alican Şahin, TOHM’a seçilmiştir. Bizim için gurur verici bir tablodur. Amacımız Milli Takıma başarılı sporcular yetiştirmektir. Halter branşında daha önce de TOHM’a sporcular verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu konuda bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.