Aydın’ı Fuar Heyecanı Sardı

Aydın’ı Fuar Heyecanı Sardı

Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı’na sayılı günler kaldı.Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, gıda tarım ve hayva...

Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı’na sayılı günler kaldı.

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, gıda tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcilerinin katılacağı fuarın bölgeye büyük bir canlılık getireceğini söyledi. Posacı, "Canlı hayvan fuarı bölgemizde ilk defa yapılıyor. Bu bizim için heyecan verici. Çünkü Aydın’da 340 binin üzerinde hayvan varlığımız bulunuyor. Ayrıca Türkiye’de hayvancılıkta ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu açıdan bakıldığında fuarın bölge ekonomisi için önemi büyük” dedi.

Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek organizasyonuna çok yoğun bir katılım beklediklerinin altını çizen Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, "Canlı hayvan fuarı konseptinde bir ilk gerçekleştiği için ilginin yoğun olmasını bekliyoruz. Tarım ve hayvancılık sektöründe hizmet veren Türkiye’nin her yerinden katılım olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Ayrıca fuarın turizm merkezi olan Kuşadası’nda gerçekleşmesinin tarım ve hayvancılık sektörünün buluşmasına ayrı bir boyut kazandıracağını belirten Posacı, “Kuşadası’nda böyle büyük bir kongre merkezi olması da bizim için bir avantaj sağlıyor. Çünkü bu sayede bölgenin tanıtımı ve katılımcı konukların daha rahat bir ortamda ağırlanmasını sağlamış olacağız. Burada konuklarımız 3-4 gün boyunca otellerimizde kalacak. Bu anlamda da turizm sezonunun bitmesinin hemen ardından böyle bir fuar ile yeniden bölgeye canlılık gelmiş olacak. Katılımcılarımız hem fuar organizasyonuna katılırken hem de tatil yapma imkanı bulmuş olacak. Biz de onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

FUARDA NELER OLACAK

Gıda tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcilerinin katılacağı fuar organizasyonunda, yarışma ve renkli şovların yanısıra verimli besi sığırı yarışması, koyun keçi güzellik yarışması, açık artırmalar yapılacak. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergilendiği sektörün tek ve en kapsamlı canlı hayvan fuarında, büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırkları, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, süt ve et teknolojileri, biyogaz ve arıtma sistemleri yer alacak. Fuarda sektörün önde gelen firma, birlikler, kooperatifler stant açarak nihai alıcılar ile buluşma olanağına kavuşacak. Ayrıca sektörün lider firmaları, son teknolojik gelişmeleri düzenlenen seminerlerle katılımcılarla paylaşacak. Seminerlerde sektörün sorunları masaya yatırılarak çözüm üretilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.