Aydınımızın Milletvekili Adayları

CHP’de ön seçimde parti üyeleri sahne almıştı.

Önseçimde seçilenleri şöyle bir kenarda tutalım. Ankara’dan aday yapılarak Aydın’a bayan aday kaydırılması dillendirilse de seçim döneminde seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısının başını kaşıyacak vakti olmadığı da herkesçe bilinen bir gerçek. Kaldı ki, seçim amaçlı çalışmalar yapmaya zamanı yok. Bu şartlarda Sayın Bülent Tezcan’ın kontenjan adaylığı Aydın’da karşılık buldu.

Aydın’da CHP’nin milletvekili adayları olarak,

1.Av. Bülent Tezcan 2. Prof. Dr. M. Lütfü Baydar 3. Hüseyin Yıldız 4. Av. M. Fatih Atay, 5.Tayfun Talipoğlu 6. Ferda Erkut Çağlar 7. Fulya Üstündağ yer almaktadır.

Milletvekili adaylarını partili üyelerin belirlediği CHP’de ise sıkıntı yok.

**

Geçtiğimiz Salı günü hızlı ve yoğun bir gündem vardı. 55 aday adayının olduğu Aydın AK Parti'de ilk olarak adaylar Mehmet Erdem ve sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit adı geçer. 3. Sıradan ise eski İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, Mustafa Savaş, Abdurahman Öz, Selma Özcan ve Mustafa Oğurlu isimlerinden biri olacağı söylentisi hızla yayılır.

Ardından Başkentçi'nin twitterde iddia ettiği AK Parti adayları listesine göre  Aydın Ak Parti Milletvekili Adayları Listesi; 1. Abdurrahman Öz 2. Mehmet Erdem 3. Mustafa Savaş 4. Semiha Öyüş şeklinde idi…

Ak Partili bir tanıdık tüm olanlara şaşırdığını söylüyordu.

Sonra kesin liste geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sıkı bir şekilde takip etmeye çalışarak sürekli eleştirilerde bulunan Sayın vekil Mehmet Erdem’in adı listelerde geçmekte iken, çizik yediği anlaşılır. Beklenildiği gibi mevcut vekillerin yer almadığı liste şöyle şekillenir.

1. M. Sadık Atay 2. Av. Abdurrahman Öz 3. Zeynep Armağan Uslu

4. Mustafa Savaş 5. Metin Yavuz 6. Ersin Esenlik 7. Cengiz Altıntaş.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu başkanlığındaki komisyon tarafından Aydın’da temayül yoklaması yapılmıştı. Bu defa İstanbul doğumlu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu için Aydın’dan aday gösterilmesi şaşırtıcı değerlendirilmeleri de yapılmaktadır.

**

MHP’de ise milletvekili adayları açıklandığında beklendiği şekilde Sayın Ali Uzunırmak ilk sırada yerini aldı. Arazi Toplulaştırma çalışmalarını yürüten Bakanlık Müşaviri Hasan Duman’ın listede olmaması ise, Bazı köy ve mahallelerde şaşkınlık yarattığından söz edilmektedir. 

1 Ali Uzunırmak 2 Hayri Güleç 3 Av. Hüseyin Karagöz 4 Deniz Depboylu

5. Fevzi Köse 6 Hilmi Bolatoğlu 7 Av. Kadri Güler

**    

Tekrar aday gösterilmeyip de küsmenin, kırılmanın da anlamı yok. Halk gözünde bir dönem vekilliğin karşılığı onlarca biçare ve işsizin olduğu ülkede 7-8 bin lira olarak emekli vekil maaşı almak lüks olmaktadır. Nitekim bir kısım emekliye 100 TL zam yapılacağından söz edilirken vekillerimize 740 TL zam yapılır. Halkımız zor hayat şartları ve geçim güçlüğü içerisindedir. Çocukları iş bulamamaktadır.

Bu halde,

Seçim ve vekil sıralamaları ile ilgilenmekten ise,

Geçim derdi her şeyden evvel önceliktedir.

**

Hayat devam ediyor.

Yağmurlar yağıyor, Aydın ovası sular altında.

Çiftçinin ektiği çürümüş, tarlasına giremiyor, çiftçi üzgün ve umutsuz…

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu ise, Yağışlarla sular altında kalan bölgenin “Afet Bölgesi” ilan edilmesini haykırmakta…

Aydın CHP Örgütü, Dalama Mahallesinde Büyük Menderes Nehri kenarında taşkından dolayı sular altında kalan tarlalarda inceleme yapıp, zarar gören çiftçilerle buluşurlar. 

CHP Aydın Milletvekili Adayı Hüseyin Yıldız da hükümet yetkililerine ve AK Parti Aydın milletvekillerine yüklendi. Yıldız’ın sözleri haftaya damga vuruyor.

“AK Parti Hükümeti 13 yıldır iktidarda, ama Menderes Nehri ve kanallar hiç temizlenmiyor. 200 bin arazi sular altında ve çiftçilerimiz çok zor durumda. Bu çiftçi aldığı ürün karşısında senet vermiş borca girmiş. Bu borçların acilen sıfırlanması lazım. 15 gündür bütün tarlalar sular altında, ama bir tek AK Partili milletvekili yok ortada…” 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum