Aydın’ın değerleri karikatürle anlatılacak!

Aydın’ın değerleri karikatürle anlatılacak!

Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Karikatür Kulübü tarafından “Aydın İlinin Değerleri” konulu karikatür yarışması düzenlendi. Son katılım tarihi 20 Nisan olarak belirlenen yarışma, Aydın genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor.

Türkiye’de bir ilke imza atan Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü, Karikatür Kulübü oluşturdu. Evliya Çelebi'nin Aydın için “Dağlarından yağ, ovalarından bal akar” ve Heredot’un “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” ile yola çıkan Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Karikatür Kulübü, yarışma ile Aydın’ın kültürel değerlerinin tanıtımını hedefliyor.

Ortaokul ve lise kategorilerinin ayrı ayrı değerlendirileceği yarışmada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşında övdüğü Yörük Ali Efe’si, Efe Ayşe’si, Karacasu’da Afrodisias müzesi, Barok mimarisiyle Ramazan Paşa Camii, Milet Ören yeri, Söke’de beyaz altın pamuğu, Kuşadası’nın milli parkı ve doğası denizi, turizmi; Didim’de Apollon Tapınağı, 200 yıldır yapılan deve güreşleri, keşkek yemeği, sabah kahvaltı sofraları, dünyaca ünlü zeytini, ilimizin sembolü inciri ve saymakla bitiremeyeceğimiz kültür hazinelerinin karikatür bakış açısıyla anlatılması isteniyor.

Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Karikatür Kulübü üyesi ve resim öğretmeni Yüksel Cengiz, yarışmanın Aydın ili genelindeki ortaokul ve lisede okuyan öğrencileri kapsadığını söyledi. Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceğini duyuran Cengiz, “1.'ye 1000 TL ve başarı belgesi, 2.'ye 500 TL ve başarı belgesi, 3.'ye 250 TL ve başarı belgesi verilecek” dedi.

Ayrıca karikatür yarışması katılım koşullarına ulaşmak isteyenlerin gerekli bilgilere aydingsl.meb.k12.tr web adresinden ulaşabilecekleri bildirildi.

karikatur-yarismasi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.