Aydın'ın Kanalizasyonu Menderes'e Dökülüyor

Aydın'ın Kanalizasyonu Menderes'e Dökülüyor

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, şehrin kanalizasyonunun Büyükşehir Belediyesi'nce arıtılmadan Büyük Menderes nehrine akıtıldığını söyledi.

Günde 10 bin metreküp atık suyun Menderes'e karıştığını kaydeden Aytaç, "Özlem Çerçioğlu patates dağıtacağına, asli görevini yaparak insanları bu pislikten kurtarsın" dedi. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve Efeler Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir'in de katılımıyla kanalizasyon atıklarının Menderes'e akıtıldığı noktada açıklama yapan Arslan, yaşanan çevre katliamını gözler önüne sererek, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu göreve davet etti. Arslan, şunları söyledi: "Arıtılmamış atık suların sulama suyuna karışması halk sağlığını da tehdit ediyor.
Konuşu 2013'te de gündeme getirmiştik. O dönemde 200 bin nüfusu yönetemeyen belediyecilik zihniyeti günümüzde de ortaya farklı bir şey koyamıyor. Adı 'büyük şehir' yönetim anlayışı 'küçük şehir' belediyeciliği olanlar; tarım üreticisinden alınan 3-5 ton ürünü dağıtarak, pazar yerlerinde fidecilik yaparak geçen süreçte, üreticinin toprağı göz göre göre yok olurken, sebep oldukları felaketi görmezden gelerek yeşil, doğa ve çevre kelimelerini ağızlarını almaya cüret etmesin."

"Çevre katliamına göz yumamayız"

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen de, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirerek, "Göz boyamaya yönelik icraatlar yerine asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Daha önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu çevre felaketinden dolayı belediyeye ceza kesti. Ancak halen önlem alınmadığını görüyoruz. Pislikten dolayı burası adeta kaplumbağa cennetine dönmüş. Pis koku ve sinekten durulmuyor. Çevre katliamına göz yumamayız. Bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

İHSAN KARATAŞ

509-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.