Aydın’ın Mobil Ketem Projesi Türkiye’ye Örnek Oldu

Aydın’ın Mobil Ketem Projesi Türkiye’ye Örnek Oldu

Aydın’da 2 Aralık 2013 tarihinde hayata geçirilen Mobil KETEM Porjesi, tüm Türkiye’ye örnek oldu.

- Aydın’da 2 Aralık 2013 tarihinde hayata geçirilen Mobil KETEM Porjesi, tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Aydın Valisi Erol Ayyıldın’ın himayelerinde ve eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Mobil KETEM Projesi” 2 Aralık 2013 tarihinde hayata geçirilmesinin ardından Türkiye çapında büyük bir yankı uyandırdı.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Aydın Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü Mobil KETEM Aracı, Nevşehir ilinde kadınlara mamografi çekimi hizmeti verdi. Etkinlikler çerçevesinde Nevşehir’de düzenlenen konferansa Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Op. Dr. Sare Davutoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Op. Dr. Dilek Didem Ayyıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Op. Dr. Sare Davutoğlu, meme kanseri mücadelesindeki başarılı çalışmalarından dolayı Op. Dr. Sayın Dilek Didem Ayyıldız’ı tebrik ederek, plaket takdim etti. Davutoğlu, tüm Türkiye‘ye örnek olacak “Mobil KETEM Projesi” kapsamındaki başarılı çalışmalarından dolayı başta Aydın Valiliği olmak üzere Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür etti.

Mobil KETEM Projesi hakkında davetlilere bilgi veren Dr. Ayyıldız, “Bilgilendirme ve tarama programı başarıyla devam eden proje, kadınlarda en sık görülen ve erken tanıyla yaşam süresinin uzatılabildiği Meme ve Rahim ağzı kanserlerini temel alıp, bu hastalıklara yönelik taramaların teşvik edilmesini amaçlamaktadır. Bu projenin asıl önemi sadece bilgilendirme ve eğitimlerle sınırlı kalmayıp, periferde bize ulaşamayan kadınlarımızın ayağına kadar giderek eğitimle eş zamanlı olarak taramaların yapılmasıdır. Aydın İl merkezindeki proje tanıtımı ve ardından sırasıyla Nazilli, Didim, İncirliova ve Söke ilçelerimizde de toplantılar yapılmıştır. Projenin meyveleri toplanmaya Yenipazar İlçemizde başlanmış daha sonra Köşk ve İncirliova İlçelerimizle devam edilmiştir. Böylece hiçbir hastalık belirtisi olmayan pek çok kadınımızda Meme ve Rahim ağzı kanseri erken teşhis edilerek, erken tedavi olmaları sağlanmıştır. Mobil KETEM çalışmaları sırasında; Bakanlarımızın ve milletvekillerimizin eşlerinin katıldığı etkinlikler gerçekleştirip, yerel ve ulusal basında, televizyon kanallarında ses getirilmiş, yine Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, resmi web sitesinde Mobil KETEM Projesine detaylı bir şekilde yer vererek bu projeyi tüm Türkiye’ye örnek göstermiştir. Ayrıca en çok smear taraması yapan iller arasında Aydın İli Türkiye 2.’si olmuştur” dedi.

Mobil KETEM Projesi çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur da, “Mobil KETEM Aracımıza göstermiş olduğu ilgi ve kanser taramalarında yaptığımız başarılı çalışmaları ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’ kapsamındaki etkinlikte dile getirmesi bizleri onurlandırmıştır. Aydın’ın Türkiye’ye örnek gösterilen başarısının temelinde; başta Aydın Valimizin ve değerli eşleri hanımefendinin destekleri, KETEM personelimizin ekip ruhu içinde özveriyle çalışmaları ve diğer tüm personellerimizin emeği bulunmaktadır. Sorumluluklarımızın arttığı bilinciyle Aydın’daki hedef nüfusun tamamının taranması için daha çok çalışmamız gerekmektedir. Bu nedenle vakit kaybetmeden taramalara devam edilecek olup, 20 Ekim 2014 tarihinde Buharkent İlçemizde tanıtım toplantısı yapılacak ve eş zamanlı olarak Mobil KETEM Aracımız ile taramalar başlayacaktır. Yaklaşık dört hafta süreyle ilçede kalıp, Buharkent halkına hizmet verilecektir. Sonuç olarak, her şey Aydın ve Aydın halkı içindir” diye konuştu.

AYDIN’IN MOBİL KETEM PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

AYDIN’IN MOBİL KETEM PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.