Aydın’ın Özel Çocukları İtfaiyeci Oldu

Aydın’ın Özel Çocukları İtfaiyeci Oldu

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı işbirliğinde engelli öğrencilere yangın eğitimi verildi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı işbirliğinde engelli öğrencilere yangın eğitimi verildi.

Aydın- Denizli Karayolu üzerinde bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde engelli öğrencilere farklı bir gün yaşatmak ve engelliler için bilinç uyandırmak amacıyla yangın tatbikat etkinliği yapıldı. İtfaiyeciler ve öğretmenlerinin yardımıyla itfaiye elbiselerini giyerek ekipmanlarını alan engelli öğrenciler, itfaiye araçlarına binerek alan çevresinde gezdirildi. Engelli öğrenciler, itfaiyeciler eşliğinde tatbikat alanında kontrollü olarak yakılan yangına müdahale etti.

Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Aykut Ok, Aydın merkezde İlkokul Ortaokul ve Lise denginde Engelli öğrencilere eğitim veren bir kurum olduklarını belirterek; "Çocuklarımızı bu tarz etkinliklere elimizden geldiğince götürmeye çalışıyoruz. Çünkü onlar toplumun birer parçası ve biz eğitimcilerin en büyük görevi topluma bunu göstermektir ve bu bilinci topluma aşılamaktır. Artık insanlar bu konuda daha bilinç düzeyi yüksek hale geldi ancak bu şekilde etkinlikleri istikrarlı hale getirdiğimiz zaman, çocuklarımız her zaman mutlu olacaktır" dedi.

Örnek bir organizasyona destek verdikleri için mutlu olduklarını belirten Aydın İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şubesi Amiri Mutlu Işık da; "Aydın İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitim şube organizasyonuyla Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim Uygulama Merkezi işbirliğinde öğretmen ve idaresi ile bir organizasyon gerçekleştirdik. İtfaiyeciler olarak biz bu çocuklara destek olup yüzlerini güldürmekten mutluluk duyduk. Aydın’da daha önce böyle bir organizasyon yapıldığı söylenemez bu yüzden bu etkinlikler daha çok yaygın hale getirilmeli. Bu kardeşlerimiz unutulmayacak bir gün ve heyecan yaşadılar, hepsi mutlu oldu. Umarım daha çok engelli kardeşlerimiz ulaşıp onların da mutlu edebiliriz" diye konuştu.

Kısa süreliğine itfaiyeci olmanın mutluluğunu yaşayan engelli öğrencilere, sertifika verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.