Aydın’ın Recep İvedik’i

Şahan Gökbakar’ın oynadığı ‘Recep İvedik’ adlı komedi filmini izleyenleriniz mutlaka vardır. Şahan Gökbakar’ın yarattığı Recep İvedik tipini çok itici, çok saçma, küfürbaz, kültürsüz, kaba, cahil bulan, görmeye bile dayanamayan, filmlerinden nefret eden insanlar olduğunu biliyorum. Recep İvedik’i sevenlere de sevmeyenlere de saygım var. 

Recep İvedik’in mesaj vermek gibi bir saplantısı yok. Filmin öyle derinlemesine bir konusu, toplumu yönlendirme iddiası yok. Recep İvedik’i izlerken, ‘Acaba şurada bir önemli mesaj vardı da ben mi anlamadım’ gibi bir kaygıya düşmenize, filmden bir mesaj çıkartmak için çabalamanıza hiç gerek yok. Üstelik film boyunca da gülüyorsunuz…

Filmde Recep İvedik karakterinde insan dışı yaratık var. Bu yaratık, Karaambar Kamyoncular Derneği'ne acıktığı için uğruyor. Fakat derneğin üyesi olmadığı için kendisine yemek verilmiyor. Karnını doyurmak için üye olmak isteyen İvedik için, dernekte özel yarışma düzenleniyor. Yarışmayı kazanan Recep İvedik, kamyonculara ikram edilen kuru fasülye ve pilav yemeye hak kazanarak açlık sorununu çözüyor. Dernekten ayrılırken de kamyoncu arkadaşlarına ‘Tek rakibim Türk Hava Yolları..’ mesajını veriyor.

Bu mesaj kamyon arkası yazılarında fenomen olmuş yazıdır. Çok hızlı olduklarını belirtmek amacı ile kamyon arkasına, minibüs şoförleri ya da taksicilerin yazdıkları cümle de ‘Tek rakibim Türk Hava Yolları’ yazısı olmuştur.

Dillere dolanan bu sloganının bir benzeri önceki gün MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse tarafından kullanıldı. Tecrübeli siyasetçi Köse, ‘Recep İvedik’ten ya da kamyon arkası bu yazıdan çok etkilenmiş olmalı ki AK Parti ve CHP Aydın il başkanlarının adlarını telaffuz ederek, ‘Siyasi rakibim ne Sadık Atay ne de Hikmet Saatçi’dir’ sözlerinin ardından ağzından baklayı çıkarmış ve ‘Tek rakibim Özlem Çerçioğlu’ demiş…

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ise, ‘Yapılan kamuoyu yoklamalarında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ön plana çıkıyor. Gelecek yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Haluk Alıcık olmasından yanayım. Parti olarak çalışmalarımızı bu yönde yapmalıyız’ şeklinde bir öneride bulunmuş.

Haluk Alıcık tanıdığım, değer verdiğim başarılı bir belediye başkanıdır. Başkanlıktan öte sevdiğim bir arkadaşımdır. Seçilirse başarılı olacağından hiç kuşkum yok ama Özlem Çerçioğlu’ndan başka rakip tanımadığına göre Başkan Çerçioğlu’nun karşısına çıkacak en güçlü aday bize göre Fevzi Köse’dir. 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını hemen açıklamalı, çalışmalara bugünden başlamalıdır. Böylece Köse, hem ‘Çerçioğlu’nu nasıl yenebiliriz’ diye kara kara düşünmekten kurtulmuş olacak hem de MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın başaramadığını başarmış olacaktır.

Filmde Karaambar Kamyoncular Derneği'nde düzenlenen yarışmayı kazanan Recep İvedik, kamyonculara ikram edilen kuru fasülye ve pilav yemeye hak kazanarak açlık sorununu nasıl çözdüyse, Sayın Köse de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde tüm sorunlarını çözecektir. Bundan zerre kadar kuşkum yok! Kimsenin de kuşkusu olmamalıdır…

Şimdi, tam Recep İvedik izleme zamanıdır. Bu Türkiye’de kendiniz için yapabileceğiniz en büyük iyilik, ülkenin gergin havasından kendinizi sıyırıp, Recep İvedik’i izleyip, gülmektir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum