Aydın’ın Sıcağı Klima Satışlarını Patlattı

Aydın’ın Sıcağı Klima Satışlarını Patlattı

Aydın’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle klima satışlarında patlama yaşanırken vatandaşlar adeta klima satan bayilere hücum etmeye başladı.Sıcakların tavan yapt...

Aydın’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle klima satışlarında patlama yaşanırken vatandaşlar adeta klima satan bayilere hücum etmeye başladı.

Sıcakların tavan yaptığı Aydın’da birçok markanın klima bayiliklerinde klimalar yok satmaya başladı. Özellikle satışlarda bayramdan sonra aniden bastıran sıcakların etkili olması nedeniyle yüzde 100’lük artış yaşanırken klima satan esnafın da yüzü güldü. Klima satışlarının patlamasıyla birlikte vatandaş klima taktırmak için klima servisleri tarafından bir hafta sonrasına kurulum sırası almaya başladı.

Klima satışlarının özellikle son bir haftada patlama yaşadığını belirten Aydın Vestel Bayi temsilcilerinden Süha Toros, “Bayramdan sonra artan sıcaklar nedeniyle vatandaşlar daha çok bayimizden bütçesine göre klima alıyor. Satışlardaki yoğunluğumuz nedeniyle servisimiz kurulum için bir hafta sonrasına sıra vermeye başladı. Her yıl bu dönemlerde artış oluyor fakat bu yıl son yıllara göre daha fazla bir talep var. Biz de bu durumdan memnunuz” dedi.

“3 GÜNLÜK TATİL ZEHİR OLABİLİR”

Tatile çıkan vatandaşları uyaran ve klimanın doğru kullanılması yönünde birtakım kurallar olduğunu bulunduğunu dikkat çeken Toros, “Sadece klima almakla iş bitmiyor. Çünkü klima kullanımında sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar vardır. Klimanın filtreleri belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Özellikle tatile çıkan vatandaşlar otel ve pansiyonlardaki klimaların filtrelerini temizlemeleri çok önemlidir. Eğer bu temizleme işi yapılmazsa 3 günlük tatil zehir olabilir. Çünkü filtreler birebir mikrop barındırıyor. Bu konuda otel ve pansiyonlarda gerekli hassasiyet gösterilmiyor” diye onuştu.

“BAYRAMDAN SONRA VATANDAŞ BAYİLERE AKIN ETTİ”

Özellikle bayramdan sonra satışlarda ciddi bir artış olduğunu dile getiren Mıtsubıshı Yetkili Bayi temsilcisi Aydın Kuyumcu, “Bu yıl Aydın’a uzunca bir süre yaz gelmek bilmedi. Yağmurlu geçen Haziran ayı sıcaklıkları etkiledi ve vatandaşların klima almalarının ertelenmesine neden oldu. Bayramdan sonra sıcakların birden bastırması nedeniyle klima alımını erteleyen vatandaşlar bayilere adeta akın etmeye başladı. Yaşanan yoğunlukla birlikte kampanya dönemleri de başladı ve bu da yaşanan yoğunluğun bir nebze de olsa artmasına neden oldu” ifadelerini kullandı.

“KEŞİF YAPILMALI”

İnsanlar klima alırken önce fiyatına baktığını fakat asıl önemli olan etkenin klimaların verimlilik değerleri olduğunu vurgulayan Kuyumcu, şunları söyledi: “Klimanın takılacağı ortam için önce keşif yapılmalı ve odanın artıları ve eksileri göz önünde bulundurularak monte edilecek uygun bir yer seçilmelidir. Keşif esnasında odanın içinde bulunan eşyalardan tutun evin cephesine kadar birçok etken göz önünde bulundurulmalıdır. Odanın içindeki ısı farkları, ısı kayıpları ve ısı kazançlarını termal kamera ile tespit edip odanın ebatına göre en doğru olan cihazın takılması gerekir. Klimalar insanların üzerine direk üflemeyecek şekilde montajı yapılmalıdır. Sağlık, kullanım ve enerji tüketimi açısından doğru yer seçimi de klimanın olmazsa olmazıdır”

“FİLTRE VE GENEL BAKIM ÖNEMLİ”

Tüketicinin sessiz ve tasarruf sağlayan inventörlü klimaları daha çok tercih ettiğini dikkat çeken Kuyumcu, “Klimanın kullanıcı tarafından yapılması gereken filtre temizliği gibi bakımları kesinlikle ihmal edilmemelidir. En geç 3-4 senede klimanın iç ve dış ünitesinin yetkili servis tarafından ciddi bir bakıma alınarak ilk günkü gibi tertemiz yapılması kullanıcının sağlığı açısından çok önemlidir. Soğutmada kullanıcı sağlığı açısından dış ortam ısısıyla aradaki fark çok fazla olmamalıdır. Aradaki fark fazla olması durumunda dış ortama çıkıldığında vücut bir bocalama yaşar ve ortaya çeşitli sağlık sorunları çıkar. Bu anlamda klima kullanımı konusunda bilinçli olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.