Aydının Simgesi İncir Pastayla Bütünleşti

Aydın'ın Simgesi İncir Pastayla Bütünleşti

Aydın'ın simgesi incir, pasta ile bütünleşince Aydınlıların vazgeçilmez tatlısı haline geldi.

- Aydın'ın simgesi incir, pasta ile bütünleşince Aydınlıların vazgeçilmez tatlısı haline geldi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bankalar ve esnaf dükkanların yoğun olarak bulunduğu Sevgi Yolu'nda, Adviye ve Fatih Artunç çiftinin işletmeciliğini yaptığı lokantada incirli pasta öğle arası yemek yemeye gelen müşterilerin ilgisini çekiyor.

Aydın'ın simgelerinden ve çiftçinin geçim kaynağı olan inciri pastayla bütünleştirerek müşterilerine sunan Artunç çifti, "Aydın'da yaşıyoruz ve Aydınlılara hizmet ediyoruz. Aydınlılara değişik bir tat sunmak arayışı içerisindeyken, internetten bulduğumuz bir tariften yola çıktık. Tarif üzerinde biraz daha çalışarak incirli pastayı ortaya çıkarttık ve müşterilerimize sunduk. Müşterilerimiz önce incir ve pastayı bir arada bağdaştıramasa da tadına baktıktan sonra çok sevdiler" ifadelerini kullandı.

HAFİF VE GÜZEL BİR TATLI

Fırsat buldukca incirli pasta yemek üzere Artunç çiftinin misafiri olduğunu ifade eden lokanta müşterilerinden Yaşar Sazan, "ismini duyduğumda nasıl bir tatlı olduğunu merak etmiştim. Ama tadına bakınca bir porsiyon daha istedim. Aydın'da faaliyet gösteren işletmelerin bu tür girişimlerde bulunmaları gerektiğini düşünüyorum. İncir şehrimizin vazgeçilmezi olan bir meyve. Pastanın içersine girince daha da hafif ve güzel bir tad almış" dedi.

AYDIN'IN SİMGESİ İNCİR PASTAYLA BÜTÜNLEŞTİ

AYDIN'IN SİMGESİ İNCİR PASTAYLA BÜTÜNLEŞTİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.