Aydın’ın sorunu; Özlem Çerçioğlu

Kentte yaşam kalitesinin artırılması öncelikli olarak yerel yönetimlerin sorumluğundadır. Dolayısıyla yerel yönetimlerin kentsel alanlara yönelik tasarrufları tutarlı olduğunda kentler yaşanabilir bir mekâna dönüşmekte; tutarsız olması halinde ise çeşitli sorunlarla boğuşan yaşam alanlarına dönüşmektedirler.

Kentle ilgili yeni ve çağdaş bir vizyon geliştirmek bir yana dursun günlük sorunları bile çözecek organizasyonu sağlamaktan aciz hale gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile karşı karşıya olduğumuz artık Aydın’da yaşayan hemen herkesin üzerinde mutabakata vardığı bir gerçeklik halini almıştır.

Gelişen nüfusa bağlı olarak ortaya çıkan alt yapı ihtiyacı sistematik bir programla ele alınmamakta, kentin ihtiyacı, vatandaşın ortaya koyduğu talepler dikkate alınmamaktadır. “Servet Bey! Özlem Çerçioğlu hiç mi iş yapmıyor?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, rutin işler dışında hiç iş yapmıyor Özlem Çerçioğlu.

Geçtiğimiz gün Türkiye’nin gözde tatil yerlerinden biri olan Kuşadası’nda kanalizasyon rezaleti yaşandı. Kuşadası'nda kanalizasyon boru hattından denize akan lağım suyu denizin rengini siyaha çevirdi. Kanalizasyon sularının denize aktığını gören vatandaşlar büyük bir şok yaşadı. Gazetemizde yayınlanan video ve fotoğraflar doğa, tarih ve denizi ile 12 ay turizm faaliyetinin olduğu Aydın’a hiçbir biçimde yakışmadı.

Bu rezalet yaşanırken Aydın Büyükşehir Belediyesi kısa sürede rezaletin sorumlusunu buldu. (!) Meğer kanalizasyon boru hattından denize akan lağım suyunun sorumlusu, Kuşadası’nı hınca hınç dolduranlar ile kurban kesen vatandaşlarmış.

Birden bire “Şu mektepler olmasa Maarifi ne güzel idare ederdim” sözü aklıma geldi. “Rezaletin sorumlusunu bulan haklı olabilir” diye mırıldandım, kendi kendime. Öyle ya! Turizm kenti Kuşadası’na kimse gitmeseydi, oradakiler de kurban kesmeseydi, bu rezalet yaşanmayacaktı.

Böyle bir mantık, “39 iş makinesini 22 milyon liraya satın alırken, 30 kamyon ve 2 çöp süpürme aracını 90 milyon liraya kiralayan” Özlem Çerçioğlu’na yakışır ancak.

Kuşadası’na akın eden tatilcilerden sonra bir de başlarına Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer sorun oldu (!) Tuncer, “Güvenli ve sağlıklı turizm performansını en üst seviyede sergiliyoruz, yerel yönetimlerden de buna eşdeğer bir performans bekliyoruz” deyip Büyükşehir Belediyesini göreve davet etmez mi?

Anında dört koldan saldırı başladı.

İlçe başkanıyken mahallesinde delege seçilemeyen, Özlem Çerçioğlu’nu savunmaktan başka iş yapmayan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Tuncer’e had bildirmeye kalkıştı.

Yetmedi…

Ali Çankır açıklama yapar da “Özlem Çerçioğlu’nun basın sözcüsü” boş durur mu? Belediyeden nemalanan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, genç yaşında 6 kitap yazmış Doç. Dr. Umut Tuncer’i bilgisizlikle suçladı.

Vay anam vay!

Sonuçta;

Aydın’ı yönetmekten aciz bir hale gelen ve sorunları çözmek yerine artık kendisi bir sorun olan Özlem Çerçioğlu, duyarsız ve öngörüsüz yaklaşımlarıyla hem suçlu, hem güçlü.

"Tuncer’den Kuşadası’ndaki kanalizasyon rezaletine tepki!" haberi için lütfen tıklayınız

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum