Aydınlı Bilim Kadınının ABD’deki Gururlandıran Başarısı

Aydınlı Bilim Kadınının ABD’deki Gururlandıran Başarısı

Aydın’da yaşayan Yüksek Ziraat Mühendisi anne ve babanın kızı İrem Demirkan, ABD’nin Washington eyaletinde bulunan Loyola Maryland Üniversitesi’ne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın 24 Haber köşe yazarı, Yüksek Ziraat Mühendisi Nurhayat Yılmazer ve Yüksek Ziraat Mühendisi Ali Yılmazer’in kızı İrem Demirkan, ABD’nin Washington eyaletinde bulunan ve bölgenin başarılı üniversiteleri arasında yer alan Loyola Maryland Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başlayacak.

Başarılarıyla dikkati çeken İrem Demirkan, Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi’ndeki eğitiminin ardından 2000 yılında İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Master yapmak üzere 2002 yılında gittiği ABD’de başarısını sürdürerek, 2007 yılında Texas, Dallas, ABD Üniversitesi İşletme Jindal Okulu'nda Stratejik Yönetim ile Uluslararası Yönetim Çalışmaları konsantrasyon doktorasını aldı.

AİLESİNDE BURUK SEVİNÇ

Yrd. Doç. Dr. İrem Demirkan’ın 1852 yılında kurulan ve başarılarıyla adından söz ettiren Loyola Maryland Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başlayacak olması Aydın’da yaşayan ailesini buruk bir sevinç yaşattı. Kızlarına olan özlem nedeniyle üzülen Yılmazer ailesi, başarısı ile sevindi.

Bilim kadını Yrd. Doç. Dr. İrem Demirkan’ın başarısı Aydınlıları da gururlandırdı.

aydinli-bilim-kadininin-abd’deki-gururlandiran-basarisi.jpg

aydinli-bilim-kadininin-abd’deki-gururlandiran-basarisi-001.jpg

aydinli-bilim-kadininin-abd’deki-gururlandiran-basarisi-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum