Aydınlı Galericilerden Kutlu Doğum Etkinliği

Aydınlı Galericilerden Kutlu Doğum Etkinliği

Aydın Galericiler Sitesi (AYMAS) yönetimi tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) efendimizin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla programı düzenledi.

- Aydın Galericiler Sitesi (AYMAS) yönetimi tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) efendimizin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla programı düzenledi.

Umurlu Merkez Kur'ân Kursu hafızlarının Kur'an tilavetiyle başlayan gecede, Gülay Cantay tarafından "40 Yaşındasın" şiiri okundu. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı gecede katılımcılara Efeler İlçe Müftüsü Salih Akçan, Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'i anlattı.

Programda konuşan AYMAS esnafından Tuncay Çetinkaya, programı düzenlemelerindeki amacın hem peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'i anmak hem de birlik ve beraberlik atmosferini sağlayarak esnafın arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek olduğunu belirterek "İstiklâl Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy ne güzel ifade etmiş, 'Tefrika girmeden bir millete, düşman giremez. Toplu çarptıkça sineler, onu top bile sindiremez.' Bizler geleceğimiz adına, sorunlarımızın çözümü adına sesimizin daha gür çıkmasını istiyorsak, benlik kavramından sıyrılarak biz olmalıyız diyoruz. Bugün Rabbimiz'in, 'Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım' buyurduğu Sevgili Peygamberimiz (SAV)'in sevgisiyle, coşkusuyla, heyecanıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Her alanda en büyük rehberimiz olan Sevgili Peygamberimiz (SAV), hepinizin bildiği gibi ticaretle geçimini sağlamış ve, 'Rızkın onda dokuzu ticarettedir.' diyerek, ticaretin önemini belirtmiştir. Ticaret, bir peygamber mesleğidir. Bizler de bu anlamda peygamberlik mesleğini icra etmekteyiz. Amacımız, 'Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tacir nebiler, sıddıklar ve şehitlerle beraberdir.' diyen Sevgili Peygamberimiz'in müjdesine nail olabilmek. Bu güzel atmosferin hazırlanmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Program, Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve sema gösterisiyle sona erdi.

AYDINLI GALERİCİLERDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

AYDINLI GALERİCİLERDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.