Aydınlı Kasap Vatandaşın Şüphesini Gidermek İçin Dijital Sisteme Geçti

Aydınlı Kasap Vatandaşın Şüphesini Gidermek İçin Dijital Sisteme Geçti

Aydın’da kasaplık yapan Mehmet Kıroğlan, vatandaşın gönül rahatlığı ile et yiyebilmesi amacıyla dijital sisteme geçti. Aynı zamanda besicilik de yapan kasap Mehmet Kıroğlan, hayvanların meradan kasap...

Aydın’da kasaplık yapan Mehmet Kıroğlan, vatandaşın gönül rahatlığı ile et yiyebilmesi amacıyla dijital sisteme geçti. Aynı zamanda besicilik de yapan kasap Mehmet Kıroğlan, hayvanların meradan kasap çengeline gelinceye kadarki aşamalarını kamera ile kaydedip eti sofrasına götürecekleri izlettiriyor.

Türkiye’de ve özellikle Müslümanlarda en önemli sıkıntıların başında güvenli gıda sorunu geldiğini bunun da en başında et ve ürünlerinin yer aldığını belirten Aydınlı kasaplardan Mehmet Kıroğlan, kasaplık mesleğinde inanç ve güvenin en önemli unsur olduğunu belirtti. Pek çok kişinin öncelikle inancı daha sonra da sağlık açısından oluşturduğu sıkıntılar nedeniyle etini yediği hayvanı tanımak istediğini belirten Aydınlı Kasap Mehmet Kıroğlan, “Maalesef art niyetli kişiler nedeniyle kasaplık mesleği de ciddi zarar görüyor. Son çıkan haberlerin ardından haklı olarak birçok kişi ne yediğini hangi hayvanın etini yediğini görmek bilmek istiyor. Biz firma olarak dijital sisteme geçtik. Artık vatandaşımız hayvanın merada otlamasından, tutulup getirilmesine ve kesilip kasap tezgahına getirilmesine kadar görüntüleniyor” dedi.

Uygulamanın daha güven verici olduğunu belirten vatandaşlar, et yemekten korktuklarını Aydınlı Kasap Mehmet Kıroğlan’ın hazırladığı dijital sistem sayesinde gönül rahatlığı ile et tükettiklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.