Aydınlı Müftüden Bir İlk

Aydınlı Müftüden Bir İlk

Adana’nın Kozan İlçesinin Aydınlı Müftüsü Bilal Başoğlu, bir ilke daha imza attı. Yaz Kuran Kurslarına giden 500 öğrenciyi müftülük bahçesinde bir araya getirerek iftar programı düzenledi.

Müftülük bahçesinde, "Yarınlarda biz varız" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, 500 kız ve erkek çocuğu topluca iftar yaptı.

Çocuklar, etkinliğe müftülükçe daha önce hazırlanarak dağıtılan sarı ve mavi renkteki, üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın logosu ve Kozan Müftülüğü yazılı tişörtleri giyerek katıldı.

Etkinlikte konuşan müftü Bilal Başoğlu, "Sevgili yavrularım tecrübe yaşanmış olaylar neticesinde bir yargıya bir neticeye varmaktır. Büyüklerin sözünü dinlerseniz çok faydalı olur. Biz sizlerin bu toplumun önemli bir üyesi olduğunuzu bu akşamki sloganımızla dile getirdik "YARINLARDA BİZDE VARIZ" kim var siz varsınız yarının büyüklerisiniz sizleri küçük gören yanılır, kaybeder. Çünkü zaman sürekli akıp geçiyor yarının büyükleri çok çabuk yetişiyor belki de  geleceğin başbakanları  cumhurbaşkanları,  bakanları, milletvekilleri sizlerin içinden çıkacak. Onun için iftar tarihimizde  ecdadımızdan bize gelen çok kıymetli bir değerdir. Bu değeri size ulaştırıyoruz sizde sizden sonraki arkadaşlarınıza ulaştırırsınız inşallah. İftar sofrası  yoksulun fakirin aç kalanın hatırlanacağı sofralardır onun için çok mütevazi bir iftar soframız var” dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Bilal Başoğlu ve çocuklar iftar duası yaptı.

Oral ve Başoğlu, masaları gezerek bir süre çocuklarla sohbet etti. İftar sonrası çocuklardan oluşan koro çeşitli ilahiler seslendirdi.

Etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Veli Gelebek, MHP İlçe Başkanı Mehmet Sevgili ile din görevlileri de katıldı.

aydinli-muftuden-bir-ilk-003.JPG

aydinli-muftuden-bir-ilk-004.JPG

aydinli-muftuden-bir-ilk-005.JPG

aydinli-muftuden-bir-ilk-006.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.