Aydınlı Ressam Safiye Sarıbaş, İstanbul’da Dünü Hatırlatacak

Aydınlı Ressam Safiye Sarıbaş, İstanbul’da Dünü Hatırlatacak

Aydınlı Ressam Safiye Sarıbaş’ın “Bugünü Yaşarken, Dünü Hatırlamak İsterseniz” adlı kişisel resim sergisi İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

- Aydınlı Ressam Safiye Sarıbaş’ın “Bugünü Yaşarken, Dünü Hatırlamak İsterseniz” adlı kişisel resim sergisi İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

Aydınlı Ressam Safiye Sarıbaş’ın “Bugünü Yaşarken, Dünü Hatırlamak İsterseniz” adlı kişisel resim sergisi, 28 Ekim 2014 Perşembe günü saat 15.00’te İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Üsküdar’daki Beylerbeyi Sarayı Tünel Sanat Galerisi’nde beğeniye sunulacak olan Sarıbaş’ın sergisi 28 Ekim - 08 Kasım 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sarıbaş, bu sergiyi TBMM Milli Saraylar Müdürlüğü tarafından yapılan davet üzerine İstanbulluların beğenisine sunacak. Üst düzey protokolün davet edildiği serginin açılışını Aydınlı eski Bakan İsmet Sezgin yapacak.

Sergisi hakkında bilgiler veren Ressam Safiye Sarıbaş, 55 yaşında resim sevgisiyle tanıştığını ifade ederek "Resim yeteneğimi gittiğim kurslarda geliştirdim. Geç de olsa resim yapma zevkini tatmış bir kişi olarak, bütün herkesi resim yapmaya, bunun için çaba göstermeye çağırıyorum. Katıldığım resim kurslarından çok yararlandım. Kurslara devam ettiğim sürede bendeki resim sevgisiyle resim yapma yeteneğimin gelişme gösterdiğini fark ettim. 2005 yılından sonra fırsat buldukça yaptığım çalışmalar sonunda 2007 yılında ilk kişisel resim sergimi açtım" dedi.

Resim sanatının, duygu, düşünce ve gözlemleri kalıcı bir biçimde ifade eden güzel bir olgu olduğunu söyleyen Sarıbaş, “Çalışmalarımın önemli amacı yakın geçmişimizdeki yaşam kültürümüzde unutulmaya yüz tutmuş veya yok olma durumundaki değerlerimizden orijinal eşya ve kilim desenlerini gelecek nesillerle hatırlatmak ve natürmort olarak çiçeklerimizin güzelliğini ortaya koymaktır. Yaptığım resim çalışmalarında öne çıkan karakter ise obje görüntülerinin tuvale fırça ile fotoğraf tadında aktarılmasıdır” diye konuştu.

Sarıbaş, geç de olsa resim yapma zevkini tatmış bir kişi olarak, bütün herkesi resim yapmaya ve bunun içinde çaba göstermeye davet etti.

SAFİYE SARIBAŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ

1950 yılında Aydın’ın Çine ilçesinde Dünya’ya gelen Safiye, çevresine sevgi saçan, insanlarla barışık, duygu yüklü, hoşgörülü, iyiliksever bir karaktere sahip şekilde yetişti. 1968 yılında Yüksek Mühendis Nizamettin Sarıbaş ile evlendi. İki çocuk ve dört torun sahibi oldu. Çocuklarının çok iyi yetişmesinde büyük pay sahibi oldu.

Bu özelliklerini hiç kaybetmeden günümüze kadar yaşamını sürdüren Safiye Sarıbaş, 13 yıl Aydın Yardım Sevenler Derneği’nde, çeşitli okulların okul aile birlikleri ve koruma derneklerinde gönüllü çalışmalarda bulundu. 2005 yılında 55 yaşındayken resim çalışmalarına başladı. Kurslara katıldı ve bu konuda oldukça yetenekli olduğu ortaya çıktı. Resim sevgisi, resim yapma konusundaki azmi ile çalışkanlığı, çevresinde büyük takdir topladı ve hayranlık uyandırdı. Mayıs 2005 ve 2006 yılında Aydın Güzel Sanatlar Galerisinde düzenlenen Karma Resim Sergilerine yapıtlarıyla katıldı. Haziran 2007 tarihinde ise kendi atölyesini kurdu. Çalışmalarına hızla devam ederek aynı yılın Haziran ayında en son üretmiş olduğu yağlı boya tablolarından oluşan ilk kişisel sergisini Değerli Aydınlılara sundu.

Ocak 2010 tarihinde EGEM Platformu’nun Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Kültür sanat merkezi salonlarında düzenlenen Egeli sanatçılar karma resim sergisine katıldı ve eserleri büyük beğeni topladı. Mayıs 2011 de ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu ve Çine Belediyesinin müştereken düzenledikleri Çine Belediyesi El Sanatları Üretim Merkezi Salonlarında 2inci kişisel sergisini Değerli Çinelilere sundu. Haziran 2011’de Aydın Belediyesi Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde Sevgili Aydınlılara 3üncü kişisel sergisini sundu. 2012 ve 2013 de Aydın Tepecik Belediyesinin Tepecik, Makedonya ve Manastır’da düzenlediği resim çalışmalarına katıldı. Bu vesile ile açılan sergilere iştirak etti.

AYDINLI RESSAM SAFİYE SARIBAŞ, İSTANBUL’DA DÜNÜ HATIRLATACAK

AYDINLI RESSAM SAFİYE SARIBAŞ, İSTANBUL’DA DÜNÜ HATIRLATACAK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.