Aydınlı Tabipler Dr. Ersin Arslan’ı Unutmadı

Aydınlı Tabipler Dr. Ersin Arslan’ı Unutmadı

Aydın Tabip Odası üyeleri, görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ı ölümünün üçüncü yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle andı.Aydın Tabip Odası tarafından ADÜ Uygulam...

Aydın Tabip Odası üyeleri, görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ı ölümünün üçüncü yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle andı.

Aydın Tabip Odası tarafından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen anma etkinliğine SES Aydın Şubesi üyeleri de destek verdi. Etkinliğe Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu ve Oda üyeleri, SES Aydın Şube Başkanı Şükran Teberci ve ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hekimler katıldı.

Etkinlikte ortak basın açıklamasını okuyan Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Asistan Hekimler Temsilcisi Dr. Güneri Kuruöz, “Bugün Dr. Ersin Arslan’ı yitireli üç yıl oldu. Her ölüm erkendir ama Ersin’inki çok erken oldu! Yaşamının baharında 30 yaşında, umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim iken, bir hasta yakını tarafından, hastane içinde bıçaklanarak katledildi. Bugün Türkiye’de sağlıkta kaos vardır. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda, iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, teknisyenlik yapılmaz. Nitelikli sağlık hizmeti verilmez. Bizler bugün Türkiye’nin her yerinde, tüm hastanelerde, sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağız, Bugün Oslo’da Dünya Tabipler Birliği Toplantısı’nda Türkiye’nin önergesi olan 17 Nisan Sağlıkta Şiddeti Önleme Günü de tartışılacaktır. Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız; sağlık sistemindeki yanlışlıklara DUR demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektir. Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen bu sisteme karşıdır. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz. Taleplerimizin yerine getirilmesi için, daha etkili eylemlerle ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şiddet sona Ersin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.