Aydınlı Tabipler Madımak’ın Müze Olmasını İstiyor

Aydınlı Tabipler Madımak’ın Müze Olmasını İstiyor

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, “Asil faillerin yakalanması ve Madımak’ın müze olması dileğimizdir” dedi.2 Temmuz olaylarıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dr. Hakan Karagözlü, “2 Te...

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, “Asil faillerin yakalanması ve Madımak’ın müze olması dileğimizdir” dedi.

2 Temmuz olaylarıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dr. Hakan Karagözlü, “2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal’ı anmak üzere Sivas’a giden 33 insanın Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesi Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan büyük bir saldırıydı. Bu saldırılara önlem almayanlar ülkenin bir Ortadoğu bataklığına hızla çekilmesinin önünü açtılar. Günümüzde Suriye’de süren savaşa göz yumanlar İŞİD terörünün ülkemize sıçramasına da engel olmadılar. 23 yıl önce Madımak Oteli’nden yükselen alevler arasında çıkan çığlıklar kulaklarımızda, yangının alevleri yüreklerimizi yakmaya devam etmektedir. Dünyanın her yerinde kitlesel olarak insan öldürülmesi insanlık suçu kapsamında değerlendirilerek zaman aşımı kuralı uygulanmazken, Sivas’ta 33 kişiyi katledenler zamanaşımı nedeniyle davadan kurtuldular. Asil faillerin yakalanması ve Madımak’ın utanç müzesi olması dileğimizdir. 21. yüzyılda böyle ilkelliklerin olmaması ve en kutsal değerin insan yaşamı olduğu ilkesinin hep hatırlanması dileğiyle Sivas katliamını bir kez daha kınıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.