Aydınlılar en pis suyu en pahalıya tüketiyor!

Aydınlılar en pis suyu en pahalıya tüketiyor!

Aydın’da musluklardan su yerine pislik akması insan sağlığını tehdit ediyor. Kuşadası’nda yaşan Huri Cengiz, banyoda kullandığı suyun kaşıntı ve su bitine neden olduğunu söyledi.

Barındırdığı su kaynakları bakımından oldukça zengin olan Aydın, denizi, akarsuları, göletleri, barajları ile suyla iç içe olmasına rağmen Aydınlılar en pis suyu en pahalıya tüketiyor. Su sağlıklı bir şekilde çıkıyor ama Aydın Büyükşehir Belediyesinin alt yapıyı yenilememesi, şebekelerdeki çatlak ve patlakların olması, yenileme konusunda hiçbir iradenin gösterilmemesi sonucu pis bir şekilde vatandaşların evine ulaşıyor. Musluktan akan suyu sulamada bile kullanmaktan çekinen halk bu duruma isyan ediyor.

face---kopya.jpgÇeşmeden akan pis suyun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Kuşadası’nda yayın yapan Aktüel Ada gazetesi köşe yazarı Zeynep Inak, “Portakal suyu filan değil. Kuşadası’nda çeşmelerden akan su… Sayın Çerçioğlu ve Kuşadası koordinatörlüğünü yapanlara duyurulur... Pazartesi günü laboratuvara tahlile götürüp sonuçları sizlerle paylaşacağım” diyerek tepki gösterdi.

Gazeteci Zeynep Inak gibi çok sayıda Kuşadalı “hem bölgede en pahalı suyu tüketiyoruz, hem de en sağlıksız olanı” sözleriyle isyan etti.

İşte o mesajlar:

face-1-006.jpgface-2-005.jpgface-3-004.jpg

face-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum